Lichtkoepels met opstand zijn een handige, stijlvolle en populaire manier om meer natuurlijk licht in een huis of kantoor te brengen. Ze kunnen eenvoudig in een nieuwbouwwoning worden geïnstalleerd, of als een aftermarket upgrade aan een bestaand gebouw toegevoegd worden.

Een lichtkoepel met opstand bevindt zich bovenop een ingelijste opening in het dak. De framematerialen worden in dit geval rechtstreeks aan de dakbedekking bevestigd. Het wordt vervolgens met ondoordringbaar materiaal omringd om te voorkomen dat water rond de openingen binnendringt. 

Andere typen lichtkoepels worden veelal rechtstreeks op de dakbedekking bevestigd, waardoor de noodzaak van een opstand overbodig wordt.

Een economische optie

Zo’n lichtkoepel met opstand is doorgaans een betaalbaardere optie voor een compleet nieuw huis, terwijl de direct op de dakbedekking gemonteerde lichtkoepels bij al bestaande huizen geld besparen. Het doet dit door de installatiewerkzaamheden te verminderen.

Lichtkoepels met opstand zijn veelal ook iets kleiner dan de andere typen lichtkoepels. Dat maakt ze een bijzonder goede keus voor kleinere ruimtes zoals badkamers en opslagruimtes.

De direct op de dakbedekking gemonteerde koepels hebben bovendien een lager profiel en kunnen daardoor esthetisch aantrekkelijker zijn. Beide typen lichtkoepels zijn in verschillende beglazingen en frame materialen verkrijgbaar. Dit kunnen vaste, handmatig ventilerende of elektrisch ventilerende modellen zijn.

De eenvoud van het vervangen

Het belangrijkste verkoopargument voor huisbezitters die graag een lichtkoepel willen aanschaffen, is bij een uitvoering met opstand de eenvoud van het vervangen van een oude lichtkoepel door een nieuw exemplaar.

Omdat de opstand in dit geval intact blijft, hoef je alleen maar de koepel zelf te vervangen. Dit is een veel eenvoudiger proces dan bijvoorbeeld het kapotbreken van het omringende dakdeel om een nieuwe lichtkoepel te plaatsen.

Geniet van meer natuurlijk licht

Een belangrijk voordeel van lichtkoepels in het algemeen is dat ze het binnendringen van natuurlijk licht in een kamer mogelijk maken. Daardoor wordt de afhankelijkheid van kunstlicht verminderd en de algehele sfeer van je binnenruimte verbeterd.

Lichtkoepels voegen doorgaans meer licht aan een kamer toe in vergelijking met de platte tuimeldakramen. Door de kromming in het ontwerp van een koepel kan deze het licht van de zon afbuigen, om zo net even wat meer licht aan de kamer toe te voegen. Dankzij die kromming kan de regen en sneeuw ook gemakkelijker van het dakraam wegvloeien.

Voldoende zonlicht zorgt voor een heerlijke, heldere werkomgeving waar je beter kan gedijen. Dit revitaliseert op zijn beurt het energieniveau en verhoogt de productiviteit. Dit binnenkomende zonlicht is ook een natuurlijke stemmingsverbeteraar, waarmee tekorten aan essentiële vitamines zoals D en B12 worden voorkomen.

Ze kunnen met de binnenkomende warmte via de zonnestralen bovendien een economisch voordeel opleveren. Iets wat in kostenbesparingen op zowel verwarmings- als de verlichtingskosten resulteert.

Veel natuurlijk licht plus een prachtig uitzicht

Ontdek ook de schoonheid en functionaliteit van lichtkoepels met opstand. Deze lichtkoepels zijn speciaal ontworpen om naadloos in jouw dak geïntegreerd te worden en zorgen voor veel natuurlijk licht plus een prachtig uitzicht.

Verbeter de esthetiek van je binnenruimte terwijl je bij een open te zetten lichtkoepel van een verbeterde ventilatie profiteert. Wat jouw wensen ook zijn, een lichtkoepel met opstand is een geweldige manier om via een opvallend architectonisch kenmerk het buitenleven in jouw woning naar binnen te brengen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.