BAG staat voor Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Iedere maand publiceert het Kadaster deze gegevens. Het bestandstype dat daarvoor gebruikt wordt is GML. Dat is echter een bestandstype dat vrij moeilijk te gebruiken is. Kom je hier niet helemaal uit? Dan behoort een BAG download vanaf de website van Geogap ook tot de mogelijkheden. Daar vind je namelijk altijd het nieuwste BAG-bestand, maar dan van een bestandstype dat je direct in PostGIS kunt importeren. Dat is een extensie voor PostgreSQL, speciaal voor geografische bestanden. Wanneer je met dit systeem werkt, is het ideaal als je de BAG data gelijk kunt importeren.

Welke informatie vind je in de BAG download?

In de BAG download kun je ontzettend veel informatie terugvinden. Zo wordt van ieder adres bijvoorbeeld vermeld wat het huisnummer is, maar ook de postcode, de gemeente en de provincie. Kortom, het bevat alle belangrijke gegevens die de overheid nodig heeft over het adres. Wanneer je deze gegevens in wilt zien, kun je deze dus vrij eenvoudig downloaden. Omdat het bestandstype van het Kadaster zelf niet altijd optimaal is, kan het dus een beter idee zijn om voor Geogap te kiezen. Zo kun je de gegevens wel direct uitlezen en importeren met PostGIS.

Zo vind je alles terug over een waterschap, wijk of pand

In het BAG vind je onder andere alles terug over verschillende panden, wijken en waterschappen. In de BAG wordt bijvoorbeeld vastgelegd wanneer een pand gebouwd is, hoe groot het oppervlakte is en zelfs waarvoor het gebruikt wordt. Ieder pand krijgt een uniek identificatienummer. Dit maakt het communiceren een stuk eenvoudiger. De BAG is ideaal voor overheden en bedrijven, gezien er dankzij dit geen systeem geen afzonderlijke databases gemaakt en onderhouden hoeven te worden. Bovendien vergemakkelijkt het de communicatie tussen verschillende partijen. Dat dus onder andere vanwege het feit dat alle partijen het over hetzelfde identificatienummer hebben.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.