Ga jij binnenkort een huis bouwen? Dan is één van de keuzes welk type woning het moet gaan worden. Kies je voor een woning met veel ruimte óf voor een woning met veel karakter en uitstraling. Allemaal keuzes die niet gemakkelijk zijn. Je wilt tenslotte wél de juiste keuze maken sinds jij er straks zult wonen. In deze blog worden verschillende type woningen uitgelicht. Zo heb jij een beter beeld van de verschillende kenmerken die de verschillende woningtypes hebben.

Beaujolais type woning

Wanneer je het belangrijk vind dat een woning zowel ruimtelijke als praktische kenmerken moet hebben, dan is een beaujolais type woning misschien iets voor jou. Met dit type woning heb je ontzettend veel vrijheid om de woning naar eigen smaak in te delen. Ook zul je op de begane grond en eerste verdieping géén schuine wanden vinden, iets wat de ruimtelijkheid ten goede komt.

Bordeaux type woning

Slaap je graag op de benedenverdieping óf heb je een kantoor aan huis? Dan is een type Bordeaux perfect voor jou. Zo beschikken deze type woningen over ontzettend veel ruimte op de benedenverdieping. Daarnaast heb je ook ontzettend veel vrijheid om de woning in te delen. Door de ruimtelijkheid is heel veel mogelijk.

Languedoc type woning

Staat een woning met karakter én uitstraling hoog op je lijstje? Dan is een Languedoc type woning misschien iets voor je. Naast het karakter en uitstraling beschikken deze woningen ook nog eens over relatief veel ruimte, ook op de bovenverdieping en zolder. Zo zijn 3 slaapkamers inclusief een luxe badkamer absoluut geen probleem bij dit type woning.

Roussilon type woning

Dit type woning kenmerkt zich door de kleine details en de karakteristiek. Naast het feit dat deze woningen er vaak prachtig uit zien, zijn deze woningen ook nog eens ontzettend praktisch. Zo heb je veel vrijheid bij het kiezen van de indeling. En zoals net al naar voren kwam hebben dit soort woningen ruimte voor technische details. Dat kan bijvoorbeeld een zinken dakgoot zijn of ingemetselde gootklossen.

Bergerac type woning

Houd je ervan om iets anders te hebben dan anderen? Dan past een Bergerac type perfect bij jou. Dit type woning is te herkennen aan het afgeschuinde dak aan de korte zijde van het dak. Qua indeling heb je verder ontzettend veel vrijheid sinds de woning verder vrij eenvoudig is qua opzet. Door de eenvoudige opzet kun je de woning compleet naar eigen wens inrichten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.