De ene plant is de andere niet. Er bestaan erg veel verschillende type planten, met allen weer eigen kenmerken. Daarom hebben we in dit artikel de verschillende types voor je beschreven!

Kamerplanten

Kamerplanten zijn uiteraard planten voor binnen. Ze geven je huiskamer een gezellige sfeer, en laten het daarnaast lekker ruiken! Veel kamerplanten kunnen enkel binnen staan, niet buiten. Kamerplanten hebben namelijk meestal meer warmte nodig dan de planten die buiten staan. Ook hebben ze vaak minder vocht nodig. Veel kamerplanten kunnen dus niet tegen koude nachten of regenachtige dagen. Kamerplanten zijn weer onder te verdelen in bloeiende kamerplanten (zoals Orchideeën), groene kamerplanten (zoals Varens), grote kamerplanten (zoals een Fiscus) en hangende kamerplanten (zoals de Sterjasmijn).

Snijbloemen

Snijbloemen zijn bloemen die vaak worden verwerkt in een boeket of bloemstuk. Ze worden vaak onderaan afgesneden om in een vaas te zetten. Vandaar de naam! Ze kunnen echter ook in plantenbakken worden gezet. De meeste snijbloemen kunnen zowel binnen als buiten staan. Wanneer je niet weet wat je iemand cadeau moet geven, zijn snijbloemen altijd een goed idee! Een voorbeeld van een populaire snijbloem is de Hortensia.

Bomen

Ook bomen behoren tot de plantenfamilie. De meeste bomen zijn heel groot, maar er bestaan ook kleine boompjes. Bomen zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel! Zo zorgen ze voor privacy, en bieden ze schaduw in de zomer. Een nadeel van bomen is echter wel dat ze veel bladeren verliezen.

Struiken

Ook struiken hebben een functionele werking. Omdat ze hoog en dichtbegroeid zijn, dienen ze vaak als tuinafscheiding. Ook bestaan er struiken die in de winter hun bladeren niet verliezen. Zo behoudt je dus het hele jaar door privacy in je tuin!

Perkplanten

Perkplanten hebben vaak veel kleur. Ze worden vaak gebruikt in perken, zoals de naam al verraad! Ze kunnen je tuin dus op een vrolijke manier opvullen. Perkplanten worden echter ook veel op terrassen en balkons gebruikt in bakken. Een erg bekend voorbeeld van een perkplant is Lavendel.

Planten kopen

De bovenstaande plant types zijn allen te koop bij Warentuin. Ook voor andere tuinbenodigdheden kun je bij hun terecht!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.