Schuttingen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hoewel de schutting al jaren graag gebruikt wordt in de Nederlandse tuin, zien we ook dat het tegenwoordig steeds lastiger wordt om het juiste exemplaar te vinden. Het aanbod is overweldigend. Maar welke keuze is juist?

In dit artikel behandelen we een van de meest populaire typen schuttingen van dit moment: de hout-beton schutting. Je vindt deze schuttingen veelvuldig bij kwalitatieve leveranciers zoals https://rvg-schuttingen.nl/ en ze winnen steeds meer aan populariteit. Maar waarom? Wat maakt dit type schutting zo populair? In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen om voor een hout-beton schutting in de tuin te kiezen op een rij.

Ze gaan jarenlang mee

Een van de grootste voordelen van een hout beton schutting is dat deze jaren mee zal gaan. Het is dus even een investering, maar dan weet je ook zeker dat je de komende jaren goed zit. Wanneer de schutting eenmaal geplaatst is, heb je hier verder geen omkijken meer naar. Deze blijft niet alleen voor zeer lange tijd goed, maar het scheelt dus ook enorm in de tijd die je kwijt bent aan het onderhoud en de verdere verzorging van de schutting.

Maar hoe komt het dat hout beton schuttingen langer meegaan dan andere typen schuttingen? Dit heeft voornamelijk te maken met de constructie. Typerend voor deze schutting is dat ze op een betonnen onderplaat worden geplaatst. Dit betekent dat de schuttingdelen zelf niet in aanraking komen met de grond. Dat neemt het risico op houtrot weg en verlengt de levensduur van de schutting.

Investering in de toekomst

Bij het kiezen van een nieuwe schutting speelt ook het budget natuurlijk een belangrijke rol. Toch is het wel belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: kies je voor een besparing op de korte termijn of een duurzame keuze op de lange termijn? Als we enkel kijken naar de aanschafkosten, dan ligt de prijs voor een hout beton schutting beduidend hoger. Besef echter wel dat deze schutting gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar meegaat. Soms zelfs nog veel langer. Dit terwijl andere typen schuttingen tussentijds vervangen moeten worden. Op de lange termijn ben je dus uiteindelijk goedkoper uit.

Geen vervorming van de schuttingpanelen

Als je al eerder een traditionele schutting hebt gehad, dan weet je ook dat de panelen door de jaren heen kunnen vervormen. Dit ontstaat bijvoorbeeld door het verschil in grondwater of omdat de schutting op onvoldoende fundament rust. Dat kan ertoe leiden dat de schutting er na verloop van tijd veel minder mooi uit gaat zien. Ook kan dit de stevigheid van de schutting nadelig beïnvloeden.

Bij een hout beton schutting is er geen sprake van vervorming. De panelen staan immers niet direct in de grond. Ze rusten van zichzelf al op een stevig fundament en blijven dus jaren mooi, zonder dat hier extra werk van gemaakt hoeft te worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.