Last van wespen? Dit kun je eraan doen!

Wespen zorgen ieder zomer weer voor de nodige overlast in ons land. De beestjes komen in groten getale voor, waardoor ze ook in jouw omgeving op kunnen duiken. Het ongedierte zorgt voor een vervelend, zoemend geluid en kan daarnaast pijnlijk steken. Het is dus niet bepaald prettig wanneer je last hebt van wespen in jouw omgeving. De aanwezigheid van een paar wespen is niet zo’n probleem, maar dit verandert wanneer het om grote aantallen gaat. Heb je ook flinke overlast van wespen? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Wij vertellen je hier wat je in dat geval kunt doen.

Zet geuren in om wespen op afstand te houden

De voornaamste reden dat wespen zich graag in de nabijheid van mensen begeven, is dat hier veel zoetigheid aanwezig is. Hier zijn wespen dol op. Wil je zorgeloos kunnen genieten van een ijsje of een zoete drank? Dan is het zaak om wespen uit de buurt te houden. Dit kun je doen door geuren in te zetten. Wespen hebben bijvoorbeeld een hekel aan de geur van kruidnagel, azijn, sinaasappel, citroen, ui, koffie en wierook. Gebruik je deze geuren in jouw tuin? Dan blijven wespen zeer waarschijnlijk uit de buurt.

Lok wespen in de val

Geuren werken vaak maar voor een bepaalde tijd. Hierdoor kunnen wespen op den duur alsnog voor overlast zorgen in jouw direct omgeving. Zit je hier niet op te wachten? Dan kun je ook vallen gebruiken om de wespen te vangen. Je kunt een wespenval kopen in de winkel, maar het is ook mogelijk er zelf eentje te maken. Dit doe je door een frisdrankfles door midden te knippen. Plaats de bovenkant vervolgens op de kop in het onderste gedeelte. Giet nu wat siroop in de fles en zet de val ergens neer. Wespen kunnen makkelijk in de fles, maar zij komen er niet meer uit. Ze zitten in de val, waardoor ze binnen de kortste keren het loodje leggen.

Kijk of er een nest aanwezig is

Heb je de laatste tijd wel erg veel last van wespen? Dan zit er mogelijk een nest in de buurt. Dit kun je zelf ontdekken door één van de wespen te volgen. Ontdek je hierdoor inderdaad een nest? Dan is het verstandig deze zo snel mogelijk te verwijderen. Waarom? Omdat de overlast anders alleen maar groter en groter wordt. De populatie wespen groeit namelijk steeds verder wanneer je niets doet. Verwijder een wespennest nooit zelf, maar laat dit altijd over aan een professionele ongediertebestrijder. Je weet zo namelijk zeker dat het nest op de juiste manier verwijderd wordt en je verlost bent van de overlast.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.