Zo blijven terrassen en tuinmeubelen lang mooi, maar je moet er wel een beetje op letten!

Bestendige teakhouten meubelen en terrassen Op onze breedtegraden is het meest populaire toepassingsgebied voor het subtropische kostbare hout teak meubelen voor (binnen en) buitengebruik. De bijzondere geschiktheid van teak voor gebruik als tuinmeubilair is te wijten aan de volgende factoren:

  • Het hoge aandeel olie en rubber in het hout maakt het vochtbestendig.
  • De populaire zilvergrijze patina wordt gevormd door weer en wind.
  • Het hout is bijzonder kwetsbaar.

Om de meubelen lang bruikbaar en mooi te houden, is het nodig deze regelmatig schoon te maken, te onderhouden en eventueel te schuren. Het schoonmaken en onderhouden van tuinmeubelen en terrassen van teak: eenvoudig en ongecompliceerd Het zeldzame en luxe teak heeft een mooie, warme kleur met een kenmerkende medium tot donkerbruine nerf. Dit is gemakkelijk te onderhouden als u het hout regelmatig schoonmaakt en onderhoudt met olie.

Anders vormt het hout na verloop van tijd een zilveren patina onder invloed van wind, weer en zon, wat erg populair is bij Europese tuinmeubeleigenaren. Maar ook de elegant vergrijsde tuinmeubelen kijken uit naar regelmatig onderhoud. Als u wilt dat uw tuinmeubelen vergrijsd / verzilverd zijn, dient u deze voor aanvang van het seizoen een keer te reinigen en te oliën.

In het algemeen moet ervoor worden gezorgd dat tuinmeubelen beschermd worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt. Dit verlengt de tijd die kan verstrijken tussen reiniging en onderhoud. Hoe teak wordt schoongemaakt en verzorgd, hangt af van welke uitstraling u verkiest Aangezien de verzorging en reiniging van teak verschilt naargelang het gewenste resultaat, worden de instructies nu weergegeven naargelang verzilvering gewenst is of dat de houtkleur permanent behouden moet blijven.

Reiniging en onderhoud van de verzilverde teakhouten tuinmeubelen:

1) De meubelen dienen in het voorjaar voor het seizoen één keer behandeld te worden.
2) Het teak dient eerst te worden ontdaan van stof en vuil met een microvezeldoek of borstel.
3) In de tweede stap wordt het hout schoongemaakt met lauw water en zeep met een borstel.
4) Als u niet alle vlekken kunt behandelen, kunt u overschakelen op zachte zeep.
5) Na voldoende droging kan het hout behandeld worden met een speciale niet-gepigmenteerde teakolie of terrasolie die geen UV-bescherming heeft. Het hout wordt dus beschermd tegen extreme weersinvloeden, maar ontwikkelt toch zijn zilveren patina.
6) Een polijstbeurt kan na ongeveer een uur worden gedaan.

Onderhoud en reiniging om de warme, honingkleurige houttint op teakhouten terrassen en tuinmeubelen te behouden:

1) Het hout moet twee tot drie keer per jaar worden verzorgd.
2) Ook hier dient een grondige reiniging met water en zeep te worden uitgevoerd. Het hout moet droog zijn voordat de olie wordt aangebracht.
3) Er moet een speciale gepigmenteerde teakolie worden gebruikt om UV-straling buiten te houden, zoals terrasolie
4) Het wordt aangebracht met een borstel (meubel) of een olieborstel (terras).
5) Dit wordt herhaald in 2 – 3 passages totdat de gewenste kleur / dekking is bereikt.

Belangrijke opmerkingen voor succesvol onderhoud en reiniging: Na behandeling met olie dient in het algemeen te worden opgemerkt dat meubels en oppervlakken 12-24 uur tot een week moeten drogen voordat ze opnieuw worden gebruikt: de instructies van de fabrikant dienen hier in acht te worden genomen.

Bij het gebruik van teakolie dienen handschoenen te worden gedragen, aangezien dit irritatie kan veroorzaken! De doeken die zijn gebruikt om de olie aan te brengen, moeten een paar dagen daarna in water worden bewaard, omdat ze licht ontvlambaar kunnen zijn. Als al deze instructies in acht worden genomen, is het onderhoud van de stabiele en weerbestendige teakhouten tuinmeubelen en teakhouten terrassen bijzonder eenvoudig en ongecompliceerd.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.