Een van de meest vervuilende ruimtes in het huis is de badkamer. Na verloop van tijd kan het sanitair aan vervanging toe zijn of ben je uitgekeken op het uiterlijk van je badkamer. Wanneer je van plan bent om de badkamer te verbouwen, dan staat er een niet te onderschatten klus te wachten. Een badkamer verbouwing vergt een goede voorbereiding. Lees daarom onderstaande tips!

Badkamerverbouwing: zelf doen of uitbesteden?

Als je van plan bent om de badkamer te verbouwen, dan is de eerste keuze die je moet maken: ga je dit zelf doen of uitbesteden? Zelf verbouwen is natuurlijk een stuk goedkoper, maar vraagt ook de nodige kennis en levert extra stress op. Op het moment dat je iets zelf niet helemaal goed hebt gedaan loop je het risico dat je alsnog iemand moet inhuren.

In de meeste gevallen is het een verstandig keuze om een vakman in te huren bij een badkamer verbouwing. Een specialist beschikt over de juiste kennis  en al het nodige gereedschap. Bij het inschakelen van een vakman is het verstandig om tijdig de verbouwing in te plannen.

Maak een kostenberekening

Voordat je begint met verbouwen is het van belang om de kosten te berekenen. Door een nauwkeurige kostenberekening te maken weet je ongeveer wat de verbouwing gaat kosten. Vergeet ook de kleine kostenposten niet mee te nemen in de berekening. De gemiddelde kosten van een badkamer verbouwing liggen tussen de 8.000 en 12.000 euro. 

Huur een bouwafval container

Het regelen van een bouwafval containers, ook wel puincontainer genoemd, is absoluut een aanrader. Zo kan al het puin en sloopafval direct in de container weggegooid worden. Dit zorgt ervoor dat er minder rondslingerend puin. Een Bouwafval containers via Puincontainershop regelen zorgt ervoor dat je tijdens de badkamerverbouwing geen omkijken meer heeft naar het afvoeren van het afval.

Bepaal de badkamer-indeling

Voor de verbouwing is het verstandig om goed na te denken over de indeling van jullie nieuwe badkamer. Denk goed na over een praktische indeling, zodat je precies weet hoe de badkamer ingedeeld moet worden en wat er allemaal nodig is. Vaak kan de adviseur bij een keukenzaak meedenken over de juiste indeling van de badkamer. Zij hebben jarenlange ervaring en weten met een aantal slimme trucjes de badkamer zo praktisch mogelijk in te delen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.