Na verloop van tijd veroudert elk plafond. Een plafond is, net zoals muren en de vloer, een essentieel onderdeel van het interieur. Het is belangrijk op tijd te starten met de renovatie van het plafond om eventuele barsten en lekkages te voorkomen. Gelukkig kunnen de meeste nieuwe plafonds over het oude geplaatst worden. Plafonds worden tegenwoordig zeer snel en goedkoop geplaatst, zonder al te veel breekwerken. Dit bespaart je van langdurige en stoffige werken.

Gyproc en spanplafonds zijn makkelijk te monteren

Er bestaan verschillende mogelijkheden bij het renoveren van een plafond. Twee van de bekendste opties zijn het gyproc en het spanplafond. Een spanplafond is een mooie en goedkope optie. Er wordt hierbij een doek uit pvc of polyester tussen profielen opgehangen waardoor er een strakke afwerking ontstaat, De profielen zijn achteraf niet meer zichtbaar. Dit type plafond kan over het oude geplaatst worden wat zorgt voor een snelle verbouwing. Gyprocplaten zijn dan weer uiterst brandwerend, waardoor dit een van de veiligste opties is. Gyproc kan in principe op elke ondergrond geplaatst worden. Net als een spanplafond wordt gyproc eenvoudig geplaatst.

Een netwerk van plafond platen met talloze voordelen

Een derde uitstekende optie is het systeemplafond. Dit type plafond raakt zijn kantoor-imago stilaan kwijt. Door het gebruik verschillende moderne materialen is het plafond voor elke ruimte geschikt. Het bestaat uit een roosternetwerk, meestal van aluminium, waarop plafond platen met bepaalde standaardafmetingen geplaatst worden. Door het roosternetwerk wordt het plafond losgekoppeld van de bovenstaande vloer. Dit zorgt niet alleen voor een perfecte akoestiek, maar is ook nog eens handig om technische werkzaamheden uit te voeren of kabels te trekken. Ze komen tegenwoordig in verschillende prachtige kleuren en kunnen op alle ondergrond geplaatst worden. Het plafond is brandvertragend en wordt uiterst snel gemonteerd. Deze optie is bovendien zeer geschikt om te combineren met LED verlichting te plaatsen. De LED panelen worden makkelijk op het rooster geplaatst. Naast een mooi en efficiënt plafond zal je ook in één keer voor energiezuinige verlichting zorgen.

Combineer voordelen met efficiëntie

Het renoveren van je plafond is een belangrijk werk. Uit de talloze mogelijkheden is het systeemplafond tegenwoordig uiterst populair. Dit veelzijdig plafond combineert verschillende voordelen, zoals zijn uitstekende akoestiek en zijn makkelijke montage, met talloze opties qua kleur en design. Het is een mooie, snelle en efficiënte oplossing waar je jaren plezier van zal hebben.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.