Betonblokken zijn stevige bouwmaterialen. Naast dat je betonblokken goed kunt gebruiken om een gebouw of garage mee te bouwen kun je er talloze andere dingen mee doen in en om het huis. Ze lenen zich uitstekend voor metselwerk. Het voordeel van betonnen blokken is dat ze supersterk zijn en bestemd zijn tegen extreme weersomstandigheden. Je kunt er een moderne vijverrand van bouwen, een stevig bankje of een muur waar je bijvoorbeeld een waterval in plaatst. Beton vijvers zijn helemaal in en ook modern en strak wat vaak terug komt qua populariteit in tuinen. Ook betonnen bloem en plantenbakken zijn een ware eye-catcher voor in de achtertuin. Ook voor in de woning zijn binnenhuis objecten mooi met betonnen blokken te versieren denk aan een haardschouw of tussenmuur. Betonnen blokken zijn in diverse tinten te verkrijgen zoals moderne grijs tinten, wit of zwart maar ook in andere kleuren. Betonnen blokken zijn tevens in verschillende maten verkrijgbaar. Cellenblokken en isolatieblokken worden veel gebruikt voor een gebouw of schuur bijvoorbeeld maar je kunt ook een leuke stevige buitenkeuken van betonnen blokken maken.

Metselen met betonnen blokken.

Indien je een muur wilt maken van betonnen blokken is het van belang dat er een goede sterke fundering van beton als basis is geplaatst. Voor extra isolatie kun je isolerende blokken gebruiken. Als de fundering stabiel is zorg je voor een waterpas houten constructie waar het metselwerk in komt. De constructie moet volledig stabiel zijn voordat de betonnen blokken op elkaar kunnen worden gemetseld. Belangrijk is te controleren of alles tussentijds waterpas is en er geen gaten tussen het metselwerk zitten en stenen goed op elkaar aansluiten. Maak eventuele blokken op maat. Meet alles van te voren goed uit vanaf de fundering tot aan de randen.

Wat kun je met Betonbanden?

Betonbanden worden vaak bij bestrating gebruikt. Indien je een grind of tegelpad wilt in je achtertuin sluit je deze mooi af aan de zijkanten door betonbanden te plaatsen. Ze zorgen er onder andere voor dat boomwortels en onkruid niet onder een pad door kunnen groeien omdat ze de rest van de tuin scheiden van het pad. Ze staan ook mooi doordat ze scherpe randen en een mooie afwerking vormen. Daarnaast kun je ze goed gebruiken om een terras mee aan te leggen. Ook hier zorgen betonnen banden voor een mooi afgewerkte rand. Je plaats betonnen banden door een gleuf te graven naast de bestrating en deze er horizontaal in te plaatsen zodat de dunne kant boven een klein beetje uitsteekt. Vervolgens gooi je aarde of zand eromheen zodat ze goed en stevig in de grond zitten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.