Een lege muur in de kamer hoeft niet storend te zijn. Toch zien we wel dat een kleine of grote lege muur al snel saai kan zijn. Soms is het zelfs van nadelige invloed op de rest van het interieur. Maar wat doe je met een lege muur als je eigenlijk geen idee hebt wat je hier op kunt hangen of welk meubelstuk van intenswonen.nl je er kunt plaatsen? Blijft deze er maar wat verloren bij staan? Welnee! Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om de ruimte optimaal te benutten en ook deze muur hierbij te betrekken. In dit artikel zetten we de nodige inspiratie en tips op een rijtje.

Beschouw het als een kans

Is deze muur al tijden een doorn in je oog? Of ben je pas verhuisd en lukt het je maar niet om deze muur bij de rest van jouw droominterieur te verwerken? Schud dan eens al die negatieve gedachten van je af en beschouw het als een kans. De mogelijkheid om de muur geheel naar eigen wens te decoreren, persoonlijker te maken of een meubelstuk te plaatsen waar je anders nooit plek voor had. Je kunt veel meer met een lege muur dan je nu misschien denkt. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien hoeft dit niet heel moeilijk of super duur te zijn. Voordelen in overvloed dus.

Extra opbergruimte

Een lege muur, klein of groot, dient uitstekend voor het creëren van meer opbergruimte. Je kunt deze wand bijvoorbeeld gebruiken om planken aan te hangen. Deze zou je kunnen gebruiken om boeken op te plaatsen of decoraties een mooie plek te geven. Heb je meer ruimte nodig of ben je op zoek naar een manier om de welbekende prullaria uit het zicht op te bergen. Dan is een sidetable een uitstekende oplossing. Het fijne van een sidetable is dat deze niet al te groot is, waardoor hij bij elke lege muur geplaatst kan worden. Hij neemt weinig ruimte in beslag en je kunt er toch een mooi statement mee maken. Bovendien is het ook nog eens een heel praktisch meubelstuk. Win-win!

Muurschildering

Ben je ongelooflijk creatief en is het altijd al jouw droom geweest om een eigen muurschildering te maken? Of ben je op zoek naar een manier om jouw interieur persoonlijker te maken en wil je een ware eyecatcher aan de ruimte toevoegen? Dan is een muurschildering absoluut onmisbaar. Je kunt deze – als je een beetje creatief bent – zelf maken, maar je kunt hem ook laten maken door een professionele schilder. Hiermee geef je jouw interieur direct iets unieks en vul je de wand ook nog eens op zeer creatieve wijze op.

Fotowand

In veel woningen zien we korte of lange en smalle wanden terug. Vaak zien we deze bijvoorbeeld tussen de tussendeur en de wanden van de woonkamer. Deze wanden blijven vaak leeg. Maar hoe leuk is het om deze juist in te zetten en hier een ware eyecatcher van te maken? Je kunt bijvoorbeeld een fotowand creëren. Zo maak je de woning persoonlijker en benut je de ruimte optimaal.

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.