Je kunt je huis natuurlijk nog zo goed op het ergste voorbereiden, en nog altijd kan er iets gebeuren. Toch is het belangrijk dat je alles doet om het zo moeilijk mogelijk maakt voor inbrekers. Elke seconde die de inbreker langer nodig heeft, is een seconde meer die de politie heeft om er te geraken. Om je te helpen hebben wij daarom deze eenvoudige tips verzameld, zodat ook jij voorbereid bent voor het ergste.

Een alarmsysteem

Een alarmsysteem is de eerste maatregel die je zou moeten nemen als het gaat om de beveiliging van je pand. Dit kan een serieuze investering zijn, maar is wel noodzakelijk. Zo wordt het meteen aan een centrale gemeld, zodra er bij je ingebroken wordt. Ook worden inbrekers vaak afgeschrikt door een alarm. Als je niet in het hele huis een alarm wilt zetten, is het ook mogelijk alleen bij de ingangen een alarm te plaatsen.

Kerntrekbeveiliging

De kerntrek methode is nog altijd een veelgebruikte methode om woningen binnen te komen. Het is daarom sinds 2016 in Nederland verplicht om in nieuwbouwwoningen een kerntrekbeveiliging te installeren. Veel oudere woningen zijn echter nog altijd gevoelig voor dit soort inbraken. Als je dus nog geen kerntrekbeveiliging hebt, is het een goed idee om hierin te investeren.

Sloten vernieuwen

Veel sloten zijn niet meer in een goede staat. Dit maakt het gemakkelijk voor inbrekers. Laat dus een expert even een kijkje nemen. Slotenmaker Apeldoorn kan je hier verder mee helpen. Zo zijn al je sloten in top conditie en zal de volgende inbreker het niet zo gemakkelijk hebben.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.