Je kamer of meubel verven lijkt heel gemakkelijk en als je een beetje de weg kent, is het ook niet zo moeilijk. Toch zijn er veel dingen die verkeerd kunnen gaan. Zo kun je bijvoorbeeld de verkeerde kleur kopen. Het kan dan gebeuren dat de verf niet juist blijft plakken en je helemaal opnieuw moet beginnen. In deze blog leggen we uit waarop je moet letten. Zo maak je geen fouten en is het ook nog leuk.

De juiste kleur

Zoals eerder gezegd is de juiste kleur erg belangrijk. Als al is naar kleur hebt gekeken in een winkel, dan weet je hoeveel keuze er is. Er is verf voor elke oppervlakte. Voor dat je dus naar de winkel gaat, moet je weten wat voor oppervlakte je gaat verven. Als je dat weet, kun je gemakkelijk een expert in de winkel vragen. Hij kan je dan meteen in de juiste richting sturen. Gebruik bijvoorbeeld Sigma s2u Nova Satin als traplak voor houten oppervlakken.  Sigma s2u Gloss kun je gebruiken voor alle oppervlakken die zich buiten bevinden.

Bereid je voor

De voorbereiding is het halve werk bij verven. Bescherm bijvoorbeeld al je meubels. Doe je dit niet heb je later veel werk bij het proper maken. Zet hiervoor alle meubels uit de kamer in het midden. Hier leg je dan een groot laken over. Zo gaat er zeker niets mee gebeuren. Verder moet je je deuren en kozijnen met tape afplakken. Deze wil je namelijk niet kleuren. Zonder tape gaat het eeuwig duren, omdat je zo voorzichtig gaat verven.

De oppervlakte

Nu dat je de juist kleur en de kamer voorbereid hebt, is er nog maar een punt die je van je lijst moet afwerken. Muren, zeker in oudere appartementen, kunnen vuil zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan olievlekken. Deze kunnen later problemen creëren met de verf. Maak deze dus eerst proper voordat je met verven begint.

Nu weet je de basics van het verven. Er is nog zoveel meer te weten, maar zo zul je voor geen onverwachte problemen komen te staan. Waarop wacht je dus?

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.