Droom jij ook al langer van een verhuizing naar het buitenland? Het lijkt een logische volgende stap in je leven, maar je ziet beren op de weg. Hoe komen al je geliefde spullen daar? En dan hebben we het niet over een reistasje, maar je meubels, waaronder je eigen bed en matras. Die wil je niet missen, toch? Bij internationaal verhuizen sta je er niet alleen voor. Hulp is dichtbij!

Internationaal verhuizen

Er zijn bedrijven die alles voor je regelen als je internationaal gaat verhuizen. Het is fijn als je niet alles alleen hoeft te doen. Een internationaal verhuisbedrijf helpt niet alleen bij het netjes inpakken, opslaan en vervoeren van je kostbare spullen. Deze bedrijven helpen ook om de nodige papierwinkel in orde te maken. Zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan bij de douane bijvoorbeeld. 

Verhuizen naar Amerika

Er zijn ook gespecialiseerde verhuisbedrijven die alle kennis in pacht hebben voor een emigratie naar Amerika. Meestal hebben die bedrijven een heel netwerk in het land van bestemming, waardoor de verhuizing snel en zorgeloos geregeld wordt. Het verplaatsen van je inboedel gaat per boot en neemt, afhankelijk van de precieze bestemming in Amerika, ongeveer 3 tot 10 weken in beslag. Sommige bedrijven begeleiden en adviseren je en brengen je spullen echt letterlijk van deur tot deur. Bij het advies moet je denken aan formaliteiten bij de douane, een Engelstalige lijst van je inboedel, je visum, verboden middelen die niet ingevoerd mogen worden, en hoe je je auto moet importeren als je die mee wil nemen.

Verhuizen naar Spanje

Voor een verhuizing naar Spanje kan je eigenlijk een beetje dezelfde regels volgen als voor een verhuizing naar Amerika. Neem een goed verhuisbedrijf in de arm, die je zorgen ontneemt en de zaken voor je regelt. Spanje is natuurlijk dichterbij dan Amerika,het kan minder spannend aanvoelen om hier naar toe te verhuizen. Wellicht kan je gebruik maken van een website waarop je verschillende verhuisbedrijven met elkaar kan vergelijken. Je vraagt dan verschillende offertes aan. Het loont echt om een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen. Ze hebben de juiste ervaring en kennen de processen in Spanje goed, waardoor je niet voor verassingen komt te staan. Een internationale verhuizing is een stressvolle operatie, je staat er met een internationale verhuizer dus niet alleen voor!

Na het verhuizen hulp nodig met het inrichten van je huis? Lees dan snel deze blog!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.