De ontwikkelingen die de Ultimaker S5 met zich heeft meegebracht zijn ook te merken op het gebied van het filament. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er nieuwe technologieën in de printer zitten waarmee er nog meer controle is op de manier waarop met het materiaal wordt omgegaan. Dit is belangrijk omdat op die manier te zorgen is dat je veel preciezer kan werken. Voor 3D prints is dit natuurlijk een belangrijke kwaliteit. Al dit soort zaken wegen daarom sterk mee als je voor deze printer kiest. Bovendien is er nog meer op dit gebied van belang.

Sensors in de printer
Het Ultimaker S5 filament flowsysteem zorgt voor grote voordelen. Het is door dit systeem van sensors goed mogelijk om in de gaten te houden hoe het gaat met het materiaal dat je gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld niet met een storing omdat het materiaal op gaat te maken krijgen. De print wordt tijdig gepauzeerd en je krijgt een notificatie om er zeker van te zijn dat je iets doet aan het probleem. Zo kan je dus de gehele print in dezelfde goed kwaliteit maken. Dit heeft de kwaliteit van de producten een sterke boost gegeven op dit vlak.

Beter en efficiënter werken
Het is door de mogelijkheden met het filament dus ook zo dat je beter en efficiënter kan werken. Voor een ondernemer is het gemakkelijker om de investering in de Ultimaker S5 terug te verdienen. Dat is wel heel aantrekkelijk. Juist ook omdat de printer er juist is om meer te verdienen als ondernemer. Doordat het filament beter en gerichter gebruikt wordt, haal je er meer uit. Ook is de kwaliteit van je producten uit de 3D printer een flink stuk hoger. Wat je dus ook weer een betere naam bezorgd. Het zijn allemaal belangrijke voordelen te noemen.

Meer soorten materiaal gebruiken
Tot slot is het ook nog eens zo dat de inzetbaarheid veel breder is. De Ultimaker S5 kan namelijk meer soorten filament aan. Onder andere de nieuwe vorm Tough PLA is een mogelijkheid. Dit geeft jou als gebruiker dus ook de mogelijkheid om nieuwe paden te bewandelen en de grenzen van de mogelijkheden op te zoeken. Als gebruiker heb je daar dan dus ook veel voordeel van. Al deze nieuwe ideeën kunnen tot goede ontwikkelingen op zakelijk gebied leiden. Daarom is deze printer dus ideaal. Het werken met de vele soorten filament zal flink veel meerwaarde bieden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.