Heb je momenteel een houten of stenen vloer in je woning liggen, maar zou je liever over willen stappen naar een andere vloer? Dan is wellicht een betonlook gietvloer iets voor jou. Niet alleen de uitstraling van de betonlook is een goede keuze, ook een gietvloer op zich is een van de beste vloeren die je kunt leggen in je woning. Deze vloer gaat namelijk het allerlangste mee van alle vloeren die er zijn! Lees hier meer over de voordelen en het aanleggen van een betonlook gietvloer.

De voordelen van een gietvloer

Een betonlook gietvloer kan een uitzonderlijk goede uitstraling meegeven aan een interieur. Doordat een gietvloer geen naden heeft lopen zoals een houten vloer of een tegelvloer, is het onderhoud ook erg gemakkelijk. Wanneer je bijvoorbeeld gaat stofzuigen of dweilen zul je niet geremd worden door de naden in de vloer. Daarnaast zorgt een gietvloer ook voor een dempende werking. Hierdoor zal het huis ook veel minder gehorig zijn dan andere woningen die andere vloeren hebben liggen. Tenslotte mag je ook zeker de brandwerende werking van deze vloer niet vergeten. Dit is dan ook een erg groot voordeel vergeleken met een houten vloer! Tot slot gaan gietvloeren heel erg lang mee, zonder enige vorm van slijtage. Dit is handig als je de vloer elke dag intensief gebruikt.

Betonlook gietvloer aanleggen

Een betonlook gietvloer wordt niet zoals een houten vloer of een tegelvloer gelegd. Een betonlook gietvloer wordt, zoals de naam het al verklapt, gegoten. Hierdoor wordt de gehele oppervlakte in één keer aangelegd. Het enige is dat de vloer in twee kleuren wordt gegoten, om zo een betonlook te creëren. Daarnaast bestaat een gietvloer uit verschillende lagen. Al deze lagen zorgen ervoor dat de vloer uitermate sterk is en enorm lang meegaat. Daarnaast is zoals eerder gezegd het onderhoud erg gemakkelijk bij een gietvloer. Hierdoor is een investering in deze vloer dan ook erg goed voor de lange termijn. De eerste aanschaf is natuurlijk duurder dan een andere vloer, maar uiteindelijk zul je er ook langer van kunnen genieten. Het aanleggen van deze vloer is echter niet gemakkelijk. Je zult hier dan ook altijd een professional voor in moeten huren. Dit geeft echter als grote voordeel dat je zeker weet dat de vloer op een juiste manier aangelegd wordt. Daarnaast kun je ook gemakkelijk om adviesvragen om hoe je met de vloer om dient te gaan. Je wilt dan ook zeker weten dat je de vloer niet binnen enkele jaren opnieuw kunt laten leggen.

Heb jij een laminaatvloer? En wil je die verven? Lees hier dan de voordelen en nadelen van het verven van een laminaatvloer.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.