Voorheen speelde kinderen hele dagen buiten. Tegenwoordig is het buitenspelen ingeruild voor gamen. Als ouder zijnde is dit niet fijn om te zien en heb je liever dat je kinderen zich bezighouden met andere activiteiten. Toch kan het soms lastig zijn om iets vervangends te vinden voor gamen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om je kind van het game toestel af te houden.

Buitenactiviteiten

Om ervoor te zorgen dat je kind minder gamed, kan het helpen om ze meer buitenactiviteiten te laten doen. Vertel ze wat jij vroeger deed en probeer dit samen met ze uit. Ga samen een potje voetballen of iets anders actiefs doen. De meeste kinderen zitten vol met energie en zullen erachter komen dat buitenspelen ervoor kan zorgen dat ze een gedeelte van deze energie kwijt kunnen. De kans is groot dat ze hierdoor in de toekomst ook vaker buiten zullen gaan spelen. 

Een leuk potje tafelvoetbal

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je kind niet heel de dag aan het gamen is, is door een tafelvoetbal te kopen. Door ervoor te zorgen dat je kinderen hier schrik in krijgen, zullen ze minder tijd spenderen aan gamen. Bij een tafelvoetbal kopen is het wel van belang dat je op een aantal zaken let. Zo is niet elke tafel van hoge kwaliteit en kan het zijn dat een goedkope tafel later alsnog duurkoop is. Kijk daarom goed naar wat anderen zeggen over een product. In veel gevallen geeft dit een goede indicatie van wat je kunt verwachten. Daarnaast is het handig dat je ook vooraf nadenkt over de grootte. Zo heeft niet iedereen evenveel ruimte en is het in veel situaties prettig als deze tafel eenvoudig opgeruimd kan worden. Er zijn dan ook meerdere tafels beschikbaar die eenvoudig verplaatst kunnen worden. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.