Kunstgras is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is namelijk bijna niet meer te onderscheiden van echt gras en het gaat lang mee. Wil jij ook een gazon van kunstgras, maar heb je daar wel nog een aantal vragen over? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we de 6 meest gestelde vragen over kunstgras en beantwoorden we deze kort en krachtig!

  1. Is kunstgras prijzig?

Het is een misconceptie dat kunstgras heel duur is, want eigenlijk valt de prijs reuze mee. Vooral je het op de lange termijn bekijkt. Kunstgras is om te beginnen vaak al vanaf € 10 per vierkante meter te koop. Daarnaast hoef je kustgras ook niet te maaien, bemesten en besproeien, dus je bespaart ook geld op een grasmaaier, mest en water. Kortom: De kosten van kunstgras en de aanschaf is wel prijziger, maar na een aantal jaren betaalt het zich vanzelf terug!

  1. Wordt kunstgras warm in de zon?

Kunstgras warmt minder op dan tegels, maar het is niet zo verkoelend als echt gras. Vergeleken met natuurgras zal kunstgras dus wel iets warmer worden in de zon. Toch is kunstgras erg populair in warmere klimaten, want een groot voordeel is dat je het geen water hoeft te geven.

  1. Laat kunstgras brandwonden achter als je erop valt/schuurt?

Kunstgras is in allerlei soorten en kwaliteiten verkrijgbaar. Het hangt echt af van de samenstelling van het materiaal of het brandwonden zal nalaten. Wel moet er gezegd worden dat die brandwonden vooral bij voetballers of andere sporters op kunstgras ontstaat, dus bij normaal gebruik (als je een uitglijer maakt) zal het niet snel gebeuren. Sommige kunstgras soorten zijn echter wel “sliding friendly”, dus informeer bij je kunstgras-leverancier of ze dit type verkopen.

  1. Is kunstgras brandbaar?

Vuur en andere warmtebronnen zijn niet zo goed voor kunstgras. Kunstgras kan namelijk smelten. Echter hangt het af van welk type kunstgras je hebt, want sommige soorten zijn vuurbestendig en hebben een vuur-dovend effect.

  1. Is kunstgras aantrekkelijk voor mollen?

Mollen vinden kunstgras totaal niet interessant, dus zij zullen gazons met kunstgras doorgaans overslaan. Heb je echter een gazon waar eerst natuurgras zat met mollen in de grond, maar heb je er nu kunstgras overheen gelegd? Dan kunnen de mollen wel voor veel schade zorgen. De mol zal namelijk proberen naar de oppervlakte te komen en het kunstgras kapot maken om dit te bereiken.

  1. Is kunstgras ecologisch?

De meeste soorten kunstgras zijn niet gemaakt van giftig plastic of zwaar metaal. Je kunt er dus gerust op zijn dat het kunstgras veilig is voor jou en voor de natuur. Het plaatsen van kunstgras is dus niet schadelijk voor het milieu.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.