Het opnieuw laten schilderen van je woning zorgt voor een frisse en nieuwe uitstraling van je woning. Het opnieuw schilderen van je woning brengt nog een aantal voordelen met zich mee, zoals het voorkomen van achterstallig onderhoud, voorkomen van houtrot, voorkomen van lekkage en voorkomen van dure reparaties. Door je huis op tijd te schilderen voorkom je dus een groot aantal dingen. In deze blog lees je meer over de voordelen van het opnieuw schilderen van je woning.

Waarom je huis opnieuw schilderen?

Als je geschilderd houtwerk regelmatig controleert, ontdek je beschadigingen of verval op tijd. Het schilderwerk kan hersteld worden of er kunnen voorzorgsmaatregelen getroffen worden om verdere schade te voorkomen. Met een schilderbeurt voorkom je achterstallig onderhoud met houtrot als gevolg. Een goede laag verf zorgt voor een bescherming voor het hout. Daarnaast zie je woning er netjes en verzorgd uit. 

Ook binnen is het belangrijk om het schilderwerk goed te onderhouden. Dit heeft namelijk invloed op de levensduur van houten kozijnen of plaatmateriaal aan de buitenkant van je woning. Goed schilderwerk voorkomt het doordringen van vocht dat door het hout wordt opgenomen. Wanneer het langdurig vochtig is, ontstaat er houtrot. Onder vochtige omstandigheden ontstaan er schimmels die het hout ook nog eens aantasten. Hierdoor kunnen er uiteindelijk lekkages ontstaan. 

Wanneer je huis opnieuw schilderen?

Hoe vaak je een woning opnieuw moet laten schilderen is verschillend per situatie. Het is wel zo dat de staat van het houtwerk optimaal blijft met periodiek onderhoud, dit is gemiddeld 1 keer in de 5 jaar. Daarnaast is het ook verstandig om het regelmatig te reinigen, zodat het vuil zich niet kan hechten en doordringen in het hout. Schoon houtwerk zorgt voor een langere levensduur van de verflaag en daarmee versterkt de conditie van het houtwerk. 

Wat zijn de kosten van schilderwerk?

Wat kost een schilder? Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Buitenschilderwerk kost gemiddeld  €35,- tot €40,- per m². Voor binnenschilderwerk betaal je gemiddeld tussen de €30,- en €35,- per m². Het laten sausen van je woning kost meer tijd en is daardoor ook een stukje duurder. De prijzen van sauswerk liggen gemiddeld rond De prijzen liggen gemiddeld rond de €10,- tot €15,- per m². Voor spuitwerk betaal je ongeveer €6,- tot €10,- per m². Deze methode is goedkoper, omdat de verf snel en efficiënt is aangebracht.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.