Heb je een eigen bedrijf? Dan is het verstandig om te kiezen voor het scheiden van afval aangezien je hiermee kosten kan voorkomen. Indien je niet besluit om afval te scheiden dan kunnen hier boetes voor volgen. Als bedrijf ben je immers verantwoordelijk voor je bedrijfsafval en het voldoen aan bepaalde milieuregels om het klimaat te beschermen. Op het moment dat je thuis een eigen kantoor hebt dan is het belangrijk om dit afval vervolgens op te ruimen. Het kan hierin voorkomen dat bedrijfsafval en huishoudelijk afval door elkaar heen kan gaan. Maak hierin goed onderscheid zodat je ervoor kan zorgen dat je geen extra kosten maakt als bedrijf. 

Tip: wil je jouw bedrijfsafval laten afvoeren door een gecertificeerd bedrijf? Informeer naar de mogelijkheden voor het afvoeren van MKB afval via Bedrijfsafval.nl.

Afval wegvoeren

Indien je besluit om afval te scheiden van elkaar dan is het mogelijk om hiervoor containers te gebruiken. Je moet immers een manier zien te verzinnen om het afval weg te voeren en zo afvalkosten voor jouw bedrijf te voorkomen. Je kan hiervoor de gemeente of een afvalverwerker inzetten en vragen of zij het afval voor jou kunnen weghalen. Bij een grote hoeveelheid bedrijfsafval bij een bedrijf aan huis is het nodig om zelf een afvalinzamelaar in te schakelen. In dit geval kun je een rolcontainer huren voor het bedrijfsafval dat geproduceerd wordt.

Recyclingcentrum

Het afval dat je scheidt zal uiteindelijk terechtkomen bij een recyclingcentrum waar je het afval kwijt kunt. Dit draagt bij aan een duurzame economie waarin geen materiaal verloren gaat. Daarnaast bespaar je kosten voor je bedrijf door afval naar het recyclingcentrum te brengen. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat er geen boetes zullen volgen indien je de keuze maakt om afval te scheiden maar tevens met het feit dat je minder hoeft te betalen om afval te verbranden. De kosten voor het verbranden van afval zijn namelijk per afvalstroom verschillend. Als ondernemer kan je ervoor kiezen om het scheiden van afval zelf te regelen, daarnaast kan je tevens kiezen voor het inhuren van een bedrijf die deze taken met plezier voor je overneemt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.