Een lekker interieur, het liefste tijdloos en dan ook nog zonder veel poespas. Dit is hoe de meeste interieurs op dit moment zijn ingericht. Zonde, want dit staat haaks op de trends van dit moment. Zeker als je kijkt naar het najaar, dan mag het interieur juist wel wat feller en out-of-the-box. De trends van dit moment zijn soms wel wat extreem, maar ook in kleinere mate wel toe te passen op elk interieur. Je hoeft namelijk niet gelijk je hele huis of kamer te veranderen. Je zou kunnen beginnen met het aanpassen van je meubels of een een enkele muur voorzien van een likje verf. 

Leef je uit met het ruiten patroon

Ruiten zijn helemaal hip. Niet alleen in onze kledingkeuze, maar ook in het interieur. Een mooie bank met een ruitjes motief, ruitjes vormige tegels in de keuken of een mooi vloerkleed. Veel mensen denken bij ruitjes aan ouderwets en vermijden daarom vaak dit motief. Met het toepassen van het ruiten patroon ben je helemaal van deze tijd. Houd je zeker niet in een combineer verschillende ruit patronen en kleuren met elkaar. 

Vintage verlichting, van lamp tot armatuur

Wanneer je op een snelle manier je interieur wilt opfleuren is het aanpassen van je verlichting een goede keus. Verlichting geeft namelijk niet alleen ‘s avonds sfeer, maar ook overdag als je gebruikmaakt van mooie armaturen natuurlijk. Zeker als je vintage lampen gebruikt. Een mooie metallic industrial lamp met een draadlamp lichtbron bijvoorbeeld. Als je helemaal mee wilt met de tijd vervang je de kooldraad lichtbronnen voor slimme Philips hue filament lampen. De filament lampen lijken super vintage, maar zijn slim te bedienen met je smartphone en zorgen voor een lekkere sfeer. Naast vintage lampen heeft Hue ook andere producten die allemaal met elkaar te koppelen zijn. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Accessoires met kleur

Voor veel mensen is kleur in het interieur een gevoelig onderwerp. Welke kleur moet je dan kiezen en waar moet je dit toepassen? Als je je interieur wilt opfleuren is het goed om te beginnen met kleurrijke accessoires. Zo begin je op kleine schaal met het aanbrengen van kleur en kun je het snel weer aanpassen. Als je eenmaal gewend bent aan kleurrijke accessoires kun je het verder uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een blauw bankstel of een fel gekleurd vloerkleed. Pas wel op dat je niet overdrijft en alles in huis verandert in een andere kleur. Less is more!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.