Ga je een badkamer verbouwen in Leidschendam? Of je nu een badkamer in een appartement hebt of in een rijtjeshuis, de basis voor iedere verbouwing is gelijk. We geven je dan ook graag een paar tips waar je op moet letten als je je badkamer compleet gaat renoveren.

 

Bepaal welk badkamermeubels je wilt hebben

 

In de meeste badkamers zit een toilet, een wastafelmeubel en in ieder geval een douche. Soms heb je een bad waar de douche boven hangt. Wil je dat veranderen, dan kun je overwegen om een aparte douche in je badkamer te installeren. Let er wel op dat je hiervoor ruimte moet hebben. De standaard afmeting van een douchebak is negentig vierkante centimeter. Maar omdat je de badkamermeubels niet te dicht op elkaar wilt zetten, is het belangrijk dat je vooraf goed opmeet of alle meubels in de ruimte passen, waarbij je voldoende bewegingsruimte overhoudt en alle ramen en deuren nog gemakkelijk geopend kunnen worden.

 

Maak een tekening en houd overzicht

 

Als je een duidelijke tekening maakt van hoe de badkamer moet worden, heb je tijdens de renovatie altijd een duidelijk overzicht waar je op terug kunt vallen. Soms is het millimeterwerk, of het bad tussen de douchewand en de muur past of niet. Houd bij het uitwerken van de tekening dus rekening met de dikte van de tegels die je hebt gekozen. Dit kan net het verschil maken als je dat niet in de gaten hebt. Vergeet bovendien niet dat je ruimte aan een muur moet houden om een radiator te plaatsen.

 

Kies de gewenste stijl voor je badkamer

 

Donkere tegels zijn mooi, maar het kan zijn dat dit in een kleinere badkamer niet het gewenste effect heeft. Je kunt overwegen om niet de hele badkamer met donkere tegels te bekleden, maar alleen de vloer. Of de achterwand van de douche. Dit geeft een opvallend effect. De lampen die je kiest, dragen hier ook aan bij. Spotjes in een verlaagd plafond kun je bijvoorbeeld dimmen, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Naast of boven de spiegel hang je een passende lamp die wit licht geeft. Zo kun je met de juiste kleuren en verlichting een hele eigen draai aan de inrichting geven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.