Onze stijl, smaak en overtuigingen zijn misschien veranderd, maar kunst is nog steeds overal om ons heen. Het begon met grottekeningen en beeldjes van de Moeder en is intussen uitgegroeid tot een bijzonder veelzijdige en eigenzinnige manier van uiten. Voordat men kon lezen en schrijven was het een wijze om gebeurtenissen en overtuigingen vast te leggen. Kerken hingen vol met schilderijen om gelovigen die niet konden lezen toch een verhaal te kunnen vertellen. Ook nu zijn kunstwerken nog steeds in staat om emoties en gevoelens op te wekken en doen kunstenaars wereldwijd hun best om mensen te inspireren en verwonderen.

Geef kunst cadeau

Het is dan ook niet vreemd dat kunst wordt gezien als iets waardevols. Een schilderij dat al generaties in de familie is, wordt niet zomaar meer verkocht, maar wordt doorgegeven omdat het iets is wat ook veel emotionele waarde heeft. Een beeld in de tuin heeft een soortgelijke uitwerking en geeft de tuin automatisch een statische en persoonlijke sfeer. Kunstwerken zijn daarom een ideaal cadeau, als je iets wilt vieren, iets wilt blijven herinneren of je eigen gevoelens wilt overbrengen. Het is een voorwerp waar regelmatig even naar gekeken wordt en wat een glimlach tevoorschijn tovert.

Bijzonder veelzijdig

Kijk om je heen en de kans is klein dat jij geen kunstwerk ziet ergens. Reis met de trein en er is kunst aangebracht, in woningen, in de kerk, in de wachtkamer, in openbare gebouwen en een tekening van je kind aan de muur; het is allemaal kunst en het fleurt ons leven op. Kunstenaars maken schilderijen, foto’s, beelden, gebruiksvoorwerpen en andere werken om een emotie uit te lokken. Het is terug te vinden in een peper- en zout stel, in meubilair en op plekken waar je het mogelijk niet had verwacht. Dat maakt kunst een perfect cadeau, omdat je het helemaal kunt afstemmen op de smaak, de stijl en de aangelegenheid.

Kunst op maat

Wil je iemand een persoonlijk en uniek geschenk cadeau doen, dan is kunst een optie die het overwegen meer dan waard is. Je gaat op zoek naar een kunstenaar die werken creëert die perfect aansluiten bij de persoon die de ontvanger is. Bij hem of haar ga je vervolgens op zoek naar een kunstwerk dat past bij de reden waarom je het wilt geven. Zie je er niets geschikts tussen staan, maar weet je zeker dat deze kunstenaar de beste is, dan laat je het op maat maken. Veel kunstenaars doen dit en dan heb je echt een uniek cadeau dat niemand anders heeft.

Voor elke situatie

Een bruiloft, een jubileum, een (50e) verjaardag, een pensionering, een overlijden, afscheid collega of een uitzonderlijke prestatie; er is geen situatie waarin jouw kunstgeschenk niet zal passen. Vergeet dus alle andere ideeën die je hebt en ga op zoek naar een mooie vaas, een meubelstuk, een beeld, een schilderij, een foto of een ander kunstwerk en je geeft een geschenk cadeau dat nog vele jaren en vele generaties zal worden bewonderd.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.