Zie je jezelf al zitten? Op de bank voor de tv in je nieuwe woning? Mooi he? Ja, maar er moet nog harstikke veel geburen voor dat dat gaat beuren. Geen paniek! Zoek een goede verhuisservice en zorg dat de verhuizing zo min mogelijk moeite kost. Het is veranderen van huis, mentaal een van de zwaarste verschijnselen is voor mensen. Het is dus al zwaar genoeg. Hoe zorg jij er nog meer voor dat je verhuizing moeiteloos verloopt? Lees deze tekst en kom achter de handigste tips en weetjes.

Tip 1: Time alles goed, dit voorkomt stress

Ben je nog bezig met klussen in je nieuwe huis en de verhuizing staat al bijna gepland? Dit moet je zien te voorkomen. Zorg dat je alles qua tijd goed inschat, zodat je later niet in de knoei raakt. Houd rekening met uitzonderingen. Liever wat dagen later dan een hoop stress.

Tip 2: Wat moet er allemaal nog gebeuren? Maak een checklist!

Een lijst met alles wat je nog moet doen voor de verhuizing geeft je overzicht van de hoeveelheid werk je nog moet verrichtten. Ga er even goed voor zitten en denk niet te snel. Je gaat dan dingen vergeten. Ga elk klein detail na. Zo kom je altijd goed uit.

Tip 3: Pak alles slim in

Na het kopen of huren van verhuisdozen kan je beginnen met inpakken. Doe dit op een slimme manier. Het inpakken is natuurlijk niet binnen een dag gedaan. Zorg dat je geen spullen inpakt die je later nog blijkt nodig te hebben. Begin bijvoorbeeld met je kleding voor een ander seizoen, wat je toch eventjes niet nodig hebt of alle spullen uit de scheur. Als je alles in de keuken gaat inpakken zit je een week vast aan thuisbezorgd. Ook niet echt handig. Maak desnoods voor dit ook een lijst op volgorde. Zorg ook dat je je spullen niet beschadigt met het inpakken. Laat breekbare voorwerpen niet verpletten door een paar dumbells.

Tip 4: Regel alle verzekeringen

Ga je heel anders wonen? Dan kan het slim zijn nieuwe dingen te verzekeren rond je nieuwe woning. Let er ook op dat je je oude verzekeringen stopzet.

Tip 5: Laat je huisdieren bij kennis of familie

Huisdieren hebben aandacht nodig. Dit is precies wat je in deze hectische tijd niet kan geven. Zorg er dus voor dat je je huisdieren ergens kan stallen. Je wilt niet hebben dat ze tijdens de verhuizing in de weg lopen.

Tip 6: Huur een betrouwbare verhuisservice

Ben jij op zoek naar bijzondere verhuistools, zoals een verhuislift? Meld dit bij een verhuisbedrijf. Zij kunnen je verder helpen. Geef zelf door hoeveel hulp je nodig hebt. Het is natuurlijk altijd ideaal om naast je familie en vrienden, ook een verhuisspecialist hebt die je helpt verhuizen. Zoek online naar een verhuisservice die jouw wensen kunnen vervullen. Het is handig een verhuisservice te zoeken uit de buurt. Voordeel één is dat ze in de buurt de weg kennen en je zo slim mogelijk kunnen helpen. Het tweede voordeel is dat de reiskosten voor deze verhuizers een stuk lager zullen zijn. Dit zal uiteindelijk ook voor jou voordeliger zijn. Zo’n verhuizing is al duur genoeg, dus betaal niet te veel!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.