Ongetwijfeld heb je weleens van geurolie gehoord. Dit is speciale olie, die een lekkere geur heeft. Wat is precies het doel van dit soort olie? En welke voordelen heeft een gemiddelde geurolie je te bieden?

 

Wat is geurolie?
Geurolie is een bijzonder soort olie, die gebruikt wordt om een lekkere geur af te geven in de ruimte waar de olie gebruikt wordt. De olie kan via een kaarsje verwarm worden om de geur sneller te laten verspreiden. Maar ook zijn er geuroliën die zonder kaarsjes of warmte werken en uit zichzelf al een voldoende sterke aangename geur verspreiden.

 

Een lekker geurtje in de kamer
Het grootste voordeel en doel van geurolie is natuurlijk om het in de kamer of op kantoor lekker te laten ruiken. Wanneer het in je woning muf en vies ruikt, bevordert dat niet echt de sfeer en gezelligheid. In huizen die heerlijk ruiken naar geurolie is het dan ook een stuk lekkerder om te vertoeven.

 

Een gezellige atmosfeer
Een andere meerwaarde van geurolie is dat kaarsjes en lampjes met geurolie erin er gezellig en sfeervol uitzien. Een oliebrandertje op tafel of in de gang ziet er gewoon knus, warm en elegant uit. Wil je snel wat extra sfeer in een ruimte creëren, dan kan dat gemakkelijk via geurolie.

 

Minder last van insecten en ongedierte
Ideaal aan geurolie is dat er specifieke soorten zijn die insecten en ongedierte op afstand houden. Met name een geurolie als pepermuntolie is dan een geschikte keuze. Pepermuntolie hoeft niet gebrand te worden om effectief te zijn tegen insecten. Je kunt deze olie ook mengen met water en dan in een plantenspuit stoppen en zo verspreiden in de betreffende ruimte. Naast pepermuntolie kun je ook kiezen voor een citroengeur. Je zult zien dat je geen last meer hebt van vervelende vliegjes, muggen en soortgelijk ongedierte.

 

Geurolie is goed voor de gezondheid
Weer een ander voordeel van geurolie is dat er speciale oliegeurtjes zijn die goed zijn voor de gezondheid. Speciale geurtjes hebben gunstige gezondheidseffecten. Zo zorgt een lavendelolie ervoor dat je je lekker rustig en ontspannend voelt. Als je verkouden bent, is het aan te raden om te kiezen voor een olie met een eucalyptusgeur. Deze openen je neus weer, zodat je een stuk gemakkelijker kunt ademhalen.

 

De olie gebruiken om andere dingen op te frissen
Geurolie kun je ook gebruiken om andere plekken in huis op te frissen. Door geurolie op een doekje te doen en in de kledingkast te leggen, gaat het daar en stuk frisser ruiken. Ook olie op een doekje in het toilet leggen, is erg aangenaam!

 

Bron: superrenovatie.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.