Verhuizen brengt altijd een hoop stress met zich mee, want er zijn veel zaken waaraan gedacht moet worden. Toch zijn er een aantal zaken die je kunt doen om de verhuizing zo gemakkelijk en soepel mogelijk te laten verlopen. In het onderstaande artikel zal ik je een aantal tips geven die je kunt toepassen en vooral niet moet vergeten!

Begin bij het begin

Het is goed om eerst je nieuwe woning te inspecteren, wat moet er allemaal nog gebeuren voordat ik erin kan gaan wonen? Moet ik eerst een sloopbedrijf inhuren om een aantal zaken te verbouwen? Of is mijn huis al helemaal klaar om direct te gaan verhuizen? Dit zijn allemaal zaken die je vooraf moet bepalen voor jezelf.

Plan alles

Wanneer je hebt besloten om te gaan verhuizen, is het verstandig om direct te beginnen met inpakken. Stel voor jezelf dat je elke dag een aantal dozen inpakt, hierdoor voorkom je al een hoop stress. Pak vervolgens ook elke kamer afzonderlijk in en label alle verschillende dozen. Dit is weer gemakkelijk bij het uitpakken in het nieuwe huis, zo weet je direct waar alle verhuisdozen thuishoren!

Let op de details

Het is verstandig om de woning en vooral de deuropeningen op te meten. Hierdoor weet je wat er wel en niet door de deuren naar binnen kan en dit kan een hoop stress schelen op de dag van de verhuizing. Wanneer je een half gevulde verhuisdoos hebt, zorg dan voor opvulmateriaal. Je zou hierbij kunnen denken aan sokken, handdoeken, etc. Het vulmateriaal zorgt niet alleen voor een goed gevulde doos, maar ook voor bescherming van de andere objecten in de doos!

Laatste tips!

Maak voor jezelf een checklist of zoek er een op via internet en pas deze aan naar jouw smaak. Met het maken van een checklist kun je voorkomen dat je zaken over het hoofd ziet, neem hier bijvoorbeeld in op dat je de verhuizing ook door moet geven bij de gemeente. Zo zijn er nog een aantal administratieve zaken die geregeld moeten worden voordat je klaar bent om te verhuizen. Wanneer je zelf echt opziet tegen de verhuizing, kun je altijd nog de volledige verhuizing uitbesteden bij een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf is volledig gespecialiseerd in verhuizingen en kan ervoor zorgen dat jij binnen een dag in je nieuwe huis zit!

Hopelijk helpen deze tips je op weg om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.