Heb jij tijdens de koude wintermaanden ook een relatief hoge energierekening vanwege het vele stoken? Dan is spouwmuurisolatie misschien iets voor je. Door voor spouwmuurisolatie te kiezen isoleer jij jouw woning en weet je geld te besparen. Naast het besparen van geld lever je ook nog een kleine bijdrage aan het milieu, je verbruikt tenslotte minder energie. Deze blog staat in het teken van spouwmuurisolatie. Zo heb jij straks een helder beeld van spouwmuurisolatie.

Bespaar geld op je energiekosten

Je ziet het de laatste jaren steeds én steeds vaker, mensen kiezen ervoor om hun woning te isoleren. En een van die manieren is spouwmuurisolatie. Met deze vorm van isolatie kun je als bewoner snel veel geld besparen. Spouwmuurisolatie vergt een relatief lage investering die je snel weet terug te verdienen. Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal tussen de buiten- en spouwmuur gespoten. Dit wordt gedaan door het boren van enkele gaten in de buitenmuur. In vergelijking met andere vormen van woningisolatie kan spouwmuurisolatie vrij snel geplaatst worden.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Dat spouwmuurisolatie vergeleken met andere vormen relatief goedkoop is, is inmiddels wel bekend. De kosten van spouwmuurisolatie hangt af van de woning waarin je woont. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie in een tussenwoning kost ongeveer 800,- tot 900,- euro. Bij een hoekwoning moet je denken aan 1400,- tot 1500,- euro. Betreft het een vrijstaande woning dan liggen de kosten om en nabij de 2700,- tot 2800,- euro. Hoe groter de woning is, hoe duurder het aanbrengen van spouwmuurisolatie is. Maar met een grotere woning ben je instaat méér te besparen dan een tussenwoning bijvoorbeeld. De investering weet je gemiddeld binnen 2 tot 4 jaar weer terug te verdienen. Met een tussenwoning bespaar je op jaarbasis ongeveer 200,- tot 300,-. Terwijl dat voor een vrijstaande woning rond de 600,- tot 700,- euro ligt.

Uit welk materiaal bestaat spouwmuurisolatie?

Er zijn verschillende materialen die men kan gebruiken voor spouwmuurisolatie. De verschillende materialen hebben allen hun eigen voordelen én nadelen. Het populairste materiaal is purschuim. Purschuim is een vloeibare stof dat zich uitzet nadat het met zuurstof in aanraking komt. Het voordeel van purschuim is dat zowel gaten als kieren compleet gedicht worden. Een andere vorm van spouwmuurisolatie is glaswol. Glaswol bestaat deels uit zand en deels uit gerecycled glas. De laatste vorm zijn EPS korrels, dit lijkt qua structuur op piepschuim. Deze vorm van isolatie is zeer geschikt wanneer je last hebt van vocht in de muren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.