Het is tijd om het te hebben over het meest onderschatte object van elke kantoorruimte: de bureaustoel. Ja, we weten dat je denkt dat het gewoon een stoel is, maar geloof ons, een goede bureaustoel kan een wereld van verschil maken voor je gezondheid en productiviteit. In deze blog gaan we het hebben over waarom je een ergonomische bureaustoel zou moeten overwegen voor jouw kantoor en waarom dat geen saaie beslissing hoeft te zijn.

Wat is een ergonomische bureaustoel?
Laten we beginnen met het belangrijkste: wat is een ergonomische bureaustoel en waarom zou je er een moeten hebben? Een ergonomische bureaustoel is ontworpen om de lichaamshouding van de gebruiker te ondersteunen en te verbeteren, waardoor de druk op de rug en nek wordt verminderd en de bloedcirculatie wordt bevorderd. Dit alles zorgt voor minder lichamelijke klachten en een verbeterde productiviteit.

Voordelen ergonomische bureaustoel
Er zijn een hoop voordelen die een ergonomische bureaustoel met zich meeneemt. Deze voordelen gaan we hieronder verder toelichten.

1. Vermindert rugpijn: Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens rugpijn ervaren na een lange dag zitten op een oncomfortabele bureaustoel. Maar met een ergonomische bureaustoel kun je deze pijn verminderen, doordat het de juiste ondersteuning biedt aan de rug en de wervelkolom.

2. Verbetert de bloedcirculatie: Als je langere tijd zit, kan dit leiden tot slechte bloedcirculatie in je lichaam. Een ergonomische bureaustoel kan helpen om de bloedcirculatie te bevorderen en de kans op spataderen en trombose te verminderen.

3. Verbetert de ademhaling: Een goede houding kan ook helpen om de ademhaling te verbeteren. Dit heeft gedurende de dag een positief effect op je concentratie en focus.

4.  Vermindert stress en vermoeidheid: Als je langere tijd zit op een oncomfortabele stoel, kan dit leiden tot stress en vermoeidheid. Met een ergonomische bureaustoel kun je deze stress en vermoeidheid verminderen en zo productiever zijn op het werk.

5. Verbetert de productiviteit: Een ergonomische bureaustoel kan helpen om de concentratie en focus te verbeteren, waardoor je productiever bent en je meer werk kunt verzetten in minder tijd.

Waar moet je nog meer op letten?
Bij het kiezen van de juiste bureaustoel is het erg belangrijk dat je de hoogte op je lengte kunt aanpassen. Zorg dus dat een bureaustoel, armleuningen en rugleuning altijd in hoogte kunt verstellen. Vind je het lastig om de juiste ergonomische bureaustoel in jouw situatie uit te kiezen? Neem gerust contact op met de experts van Stoelenexpert.nl. Met hun deskundigheid kunnen ze je adviseren over welke bureaustoel geschikt is voor jou.

Wat zijn nog meer manieren om fit te blijven als je veel zittend werk doet
We weten allemaal dat zitten het nieuwe roken is, dus het is belangrijk om actief te blijven tijdens kantoorwerk, ook al zit je misschien het grootste deel van de dag op je bureaustoel.
Naast het hebben van een degelijke ergonomische bureaustoel zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om gezond en fit te blijven. Zo kun je af en toe even gaan staan om je lichaam te stretchen. Ook kun je af en toe wandelen tijdens een vergadering. Vergeet hierbij niet de trap te nemen wanneer je weer terug naar boven gaat. Tot slot, lachen is het beste medicijn. Dus maak af en toe tijd om een grapje met je collega’s te maken, of bekijk een kort komisch filmpje op YouTube. Lachen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de geest

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.