Als jij een nieuwe woning gaat kopen of hebt gekocht, dan komen er nog een aantal zaken bij kijken. Je bent natuurlijk erg blij met je nieuwe plek en wil er zo snel mogelijk in gaan wonen. Misschien ben je al bezig met de nieuwe meubels of andere aspecten van je inrichting. Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden is de bouwkundige keuring. Bij deze keuring wordt je gehele woning goed onderzocht en krijg je achteraf een rapport toegestuurd. Waarom dit handig is? Dat lees je in dit artikel. 

Wat komt er kijken bij deze keuring

Het is heel begrijpelijk als je niet precies weet wat een bouwkundige keuring is. Dit is namelijk niet iets waar je veel mee te maken krijgt. Alleen als je in de vastgoedsector zit weet je wellicht wat er precies bij komt kijken. Een bouwkundige keuring kun je laten uitvoeren door een onafhankelijk keuringsbureau. Hierbij kun jij zelf een bedrijf uitzoeken die je de keuring gaat doen. Qua kosten kan het nog wel eens verschillen. Over het algemeen betaal je tussen de 300 en 500 euro voor een bouwkundige keuring. Na de keuring krijg je een rapport waarin alles over de woning staat beschreven, waar dus ook gebreken in staan. 

Als je een woning onder voorbehoud koopt 

Een bouwkeuring kan goed van pas komen voor je nieuwe woning. Dit geeft een betrouwbaar beeld over de huidige staat van de woning. Zo weet je wat je te wachten staat en welke kosten je nog kunt verwachten. Ook weet je zo welke werkzaamheden op de korte en lange termijn nog nodig zijn. Wanneer jij een woning onder voorbehoud koopt is een keuring nog handiger. Zo kun je uiteindelijk nog van de koop afzien als er dingen niet goed zijn. 

Bouwkundige keuring en de gestelde termijn

Een bouwkundige keuring wordt vaak uitgevoerd in de drie dagen bedenktijd bij het kopen van een huis. Hierdoor hoeft de koper vooraf niet een bedrag te bepalen, maar heeft wel recht om af te zien van de verkoop. Bij gebreken na de keuring is het handig dat je toch nog van de koop kunt afzien. Een bouwkundige keuring kan je bijvoorbeeld bij Huiskeur laten doen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.