PVC vloeren zijn het helemaal! Waar tot enkele jaren geleden laminaat ontzettend populair was, zien we nu dat dit volledig is omgeslagen naar PVC en niet voor niets! PVC biedt namelijk tal van voordelen. Zo is een PVC vloer kras en stootbestendig en verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en soorten. Eén van de populairste vloeren van dit moment, dat zijn toch wel de PVC visgraat vloeren. Mede doordat deze vloer eruit ziet alsof het een houtenvloer is, maar uiteraard een stuk voordeliger, zien we steeds meer mensen hiervoor kiezen. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel.

De PVC visgraat vloer

Dat PVC vloeren ontzettend populair zijn, dat moge duidelijk zijn. Ondanks het feit dat er ontzettend veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, zien we toch dat de PVC visgraat vloer er met kop en schouders bovenuit steekt. Dit heeft te maken met het feit dat tot enkele jaren geleden een visgraat vloer enkel verkrijgbaar was in hout. Je kunt je dan wel voorstellen, dat de kosten voor een dergelijke vloer aardig in de papieren kunnen lopen. Naast het feit dat het een stuk voordeliger is, zijn de vloeren ook kwalitatief van een dusdanig hoog niveau, dat ze tot in lengte van jaren meekunnen.

De ‘normale’ PVC vloer

Naast de PVC visgraat, zijn er natuurlijk nog tal van verschillende soorten PVC vloeren verkrijgbaar. Dit zijn de ‘normale’ vloeren, die bestaan uit veelal rechte planken. Echter heb je ook hier allerlei verschillende gradaties in. Allereerst de breedte van de plank, maar uiteraard ook de verschillende kleuren en dikte van de toplaag. Zo kun je kiezen uit een toplaag van 8mm, maar heb je ze ook van 12mm en zelfs 16mm. Des te dikker te toplaag, des te beter is je vloer beschermt tegen eventuele krassen of andere beschadigingen. Zeker iets om een goed over na te denken dus.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.