Tegenwoordig duiken indrukwekkende lichtkoepels steeds vaker in Nederlandse bouwplannen op. Een lichtdoorlatende lichtkoepel met opstand zie je vooral op platte daken, al komen ze ook steeds vaker op hellende daken voor. Eens je de vele voordelen van de dakramen kent, zal de populariteit je niet verbazen. Maar wat zijn die voordelen nu juist?

Een aangename natuurlijke lichtinval

Hét belangrijkste voordeel van een lichtkoepel is natuurlijk de extra lichtinval. De koepel behoorlijk wat extra daglicht binnen in je woning en geeft zo een frisse en open uitstraling aan de ruimte. De kamer lijkt zo groter en je interieur ziet er plots heel wat beter uit! De natuurlijke lichtinval is bovendien erg goed voor je gezondheid. Dankzij het zonlicht zit je boordevol energie en voel je je heel wat beter in je vel. Je hele familie loopt hierdoor met een goed humeur rond, iets wat voor een erg ontspannen en aangename sfeer bij je thuis zorgt!

Een uitstekende isolatie

De uitstekende isolerende werking van lichtkoepels mag ook zeker niet vergeten worden. In de wintermaanden laten ze heel wat licht en warmte door, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgen dat diezelfde warmt niet uit je woning kan ontsnappen. In de zomermaand kan je de lichtkoepel op een handige ventilatiestand zetten, waardoor je woning snel afkoelt. Voor een lichtkoepel met opstand laat erg veel frisse lucht binnen. De goede isolerende werking van lichtkoepels is trouwens milieuvriendelijk en energiebesparend. Zowel je verwarming als je airco moeten minder draaien, waardoor je stookkosten dan ook aanzienlijk dalen!

Geluids- en inbraak werend

Heel wat mensen twijfelen vaak over een lichtkoepel omwille van de veiligheid en eventuele geluidsoverlast. Het geluid van regen kan namelijk erg storend zijn. De nieuwste modellen zijn echter uitgerust met allerlei technologische snufjes die voor optimaal comfort zorgen. Zo is een lichtkoepel tegenwoordig zeer geluidswerend, waardoor je zelfs de meest stevige regenbui niet hoort. Bovendien komen de koepels tegenwoordige met een handige regensensor. Staat je lichtkoepel nog op ventilatiestand en begint het te regenen? Geen probleem, dankzij de sensor sluit het dakraam bij de eerste regendruppel namelijk automatisch!. Ook de veiligheid van de koepels is er heel wat op vooruit gegaan. Dankzij een handig anti-inbraakrooster in het dakraam krijgen inbrekers geen kans om je woning binnen te dringen. Bovendien zorgt dit rooster er ook nog eens voor dat niemand zomaar door het raam kan vallen!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.