Wanneer je een woning koopt in Den Haag, is een bouwtechnische keuring Den Haag niet altijd verplicht. Soms wordt zo’n keuring wel geëist door de bank of wanneer je bijvoorbeeld gebruik wil maken van de Nationale Hypotheek Garantie. Verder is het jouw eigen keus. Toch kiezen veel mensen voor de zekerheid en laten zo’n keuring dus uitvoeren. Het laten komen van een bouwkundig inspecteur en het rapport dat hij na zijn keuring opmaakt kost over het algemeen enkele honderden euro’s. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van de woning. Deze kosten wegen absoluut niet op tegen de baten, want als achteraf blijkt dat de woning die je gekocht hebt niet in de staat verkeert zoals deze op papier werd aangeboden zit jij met de gebakken peren. De kosten voor de herstelwerkzaamheden en renovatie zijn over het algemeen vele malen duurder!

Kies altijd voor een onafhankelijke bouwkundig inspecteur

Het kan voorkomen dat de makelaar of de verkopers zelf een bouwkundig inspecteur aandragen. Ga hier als koper niet mee akkoord. Kies liever zelf een partij die de bouwtechnische keuring Den Haag komt uitvoeren. Je weet dan zeker dat het advies dat je krijgt onafhankelijk en eerlijk is.

Wanneer plan je een bouwtechnische keuring Den Haag in?

Wanneer jij je droomhuis gevonden hebt en van plan bent deze te gaan kopen dan regel je, als je dat wil, een bouwtechnische keuring Den Haag. De prijs is al besproken met de verkopers en je geeft aan in het voorlopig koopcontract dat je een bouwkundige keuring laat verrichten. Je kunt daarbij ook ontbindende voorwaarden opnemen. Stel dat er tijdens de keuring aan het licht komt dat het gehele dag vervangen moet worden of dat de fundering waar de woning op rust in zeer slechte staat is, kun je de koop zonder extra kosten of boete ongedaan maken. Een bouwtechnische keuring geeft je als koper dus een hoop extra zekerheid.

Een planning voor de aankomende tien jaar

Dankzij de bouwtechnische keuring Den Haag weet je dus nog voordat je het huis definitief koopt, hoe de staat ervan is. Maar je krijgt ook een planning mee voor de aankomende tien jaar. In deze planning zie jij precies wanneer de CV ketel bijvoorbeeld vervangen moet worden, of wanneer de kozijnen een opknapbeurt verlangen. Op deze manier weet je dus ook wat jij qua kosten de aankomende tien jaar kwijt bent aan het onderhouden van je nieuwe woning.

Vraag of je mee mag lopen bij de inspectie

In overleg met de verkopers, plan je een datum en tijdstip voor de bouwtechnische keuring Den Haag. Vraag altijd of je samen met de bouwkundig inspecteur door de woning mag lopen. De inspecteur kan je dan namelijk direct antwoord geven op eventuele vragen die jij nog hebt. Bovendien weet je na afloop ook al wel een beetje hoe de staat van de woning is. Uiteraard wordt de inspectie in zijn geheel keurig uitgewerkt in een uitgebreid bouwkundig rapport, dat je maximaal vijf dagen na de inspectie ontvangt.

Wil jij ook een bouwtechnische keuring Den Haag inplannen? Vraag dan een onafhankelijk inspecteur van www.schippers-bouwconsult.nl om hulp.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.