Lees hier informatie over gevelreiniging bedrijfspand. Bij veel bedrijven is dat noodzaak omdat deze naast de snelweg gebouwd zijn, en daardoor zit er roet aan de gevel. Maar ook bedrijven op andere locaties kan de gevel nog weleens een opknapbeurt gebruiken. Het einddoel staat vast, een schone nette gevel wat jarenlang zo zal blijven, en in het gebouw is het droger.

De gemetselde gevel

Het kan voorkomen dat de gevel schoon te maken is door iedere schoonmaker. Je moet dan denken aan kunststof gevelplaten, of een loods van aluminium golfplaten. In alle andere gevallen is gevelreiniging bedrijfspand wel voor de specialist. De meest voorkomende gevels zijn de gemetselde gevels, en die kun je niet zomaar schoonmaken. Het hangt er vanaf wat de vervuiling is, maar als het slechts mos en een aanslag is door luchtvervuiling dan kiest de specialist voor chemische reiniging onder lage druk. Het kan zijn dat het bedrijf ook gelijk het dak mee kan nemen, dan zijn de goten weer mooi schoon. Het reinigen van een gevel wordt altijd afgesloten met het impregneren. Dankzij het impregneren blijft de situatie lang zoals het is. Gevelreiniging bedrijfspand is daarom maar eens in de twintig jaar nodig. Misschien is twintig jaar al te snel, en is pas bij een volgende eigenaar van het pand gevelreiniging nodig.

Totale gevelrenovatie

Het kan zijn dat gevelreiniging bedrijfspand complexer zit. Bijvoorbeeld je bedrijfspand is een monumentaal pand, of de vervuiling is hardnekkiger. In het eerste geval, een monumentaal pand, moet het apart bekeken worden. In het tweede geval, een gemetselde gevel met een bekladding, dan volstaat vaak chemische reiniging niet. In extreme gevallen wordt er gekozen voor gevelstralen en daarna impregneren. Het kan ook zijn dat de gevel renovatie nodig heeft, en meestal gaat het dan om voegen die los zitten. Dan zal de oplossing eerder in gevel stralen, opnieuw voegen, en impregneren zitten. Maar daarna herken je het pand niet meer terug. Na op die manier gevelreiniging bedrijfspand is het binnen veel droger, en de buitenkant representatiever.

Ga voor een offerte

Besluiten tot gevelreiniging bedrijfspand is vaak de goede beslissing, en dat begint met advies en een offerte door de specialist. Vergeet dan niet door te vragen om het dak gelijk mee te nemen. Het is in alle opzichten belangrijk dat een specialist gevelreiniging bedrijfspand dat gaat doen. Het lijkt makkelijk, met een hogedrukreiniger het groen van de gevel spuiten, maar dan maak je veel stuk en daarna zit je nog met het belangrijke impregneren.

Bron: Actief Cleaning Services

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.