Ben je van plan om een woning te kopen in Amersfoort? Dan zijn er diverse zaken die je kunnen helpen om een goede beslissing te nemen, waar je jarenlang plezier van zal hebben. Hieronder enkele zaken waar je op kunt letten als je een woning wilt kopen in Amersfoort.

Huidige woningmarkt in Amersfoort

Het is goed om online te kijken of er vergelijkbare woningen in de buurt te koop staan. Zo kun je prijzen en de staat vergelijken. Het inschakelen van een aankoopmakelaar in Amersfoort kan je helpen om de juiste marktprijs te bepalen die je wilt bieden en die het huis ook daadwerkelijk waard is. 

Prijs

Zorg dat je eerst naar de hypotheekadviseur bent geweest om uit te laten zoeken hoeveel je kunt lenen en voor hoeveel geld je een woning kunt kopen. Als je voor jezelf dat overzicht eenmaal hebt, kun je gericht gaan zoeken naar bepaalde woningen in bepaalde buurten. Heb je bepaalde eisen? Kijk dan of deze realistisch zijn voor het geld wat je te besteden hebt om een woning in Amersfoort te kopen. 

Buurt

In Amersfoort heb je diverse buurten waar je een woning kunt kopen. Vathorst en Kruiskamp zijn bijvoorbeeld jonge wijken met veel nieuwbouwwoningen. Schothorst en Nieuwland zijn wijken met veel voorzieningen voor kinderen, zoals scholen en sportverenigingen, terwijl Randenbroek en Kattenbroek juist weer buurten zijn met veel groen in een rustigere omgeving. Zo kun je dus per buurt bekijken wat je interessant vindt en waar potentieel interessante woningen voor jou/jullie staan. Een makelaarskantoor in Amersfoort kan je hierin van goed advies voorzien.

Voorzieningen

Een gemiddeld gezin wil graag voorzieningen zoals een supermarkt of school in de buurt. Kijk dus van tevoren goed rond in de buurt naar de aanwezige voorzieningen. Moet jij regelmatig naar het ziekenhuis? Dan is het uiteraard fijn als een ziekenhuis op een redelijke afstand van je woning gevestigd is. 

Bereikbaarheid

Reis jij voor je werk veel met de trein? Kijk dan goed of je vanaf je woning je werklocatie goed en binnen een bepaalde tijd kunt bereiken. Als je graag in de buurt van een station wilt wonen, dien je hier van tevoren rekening mee te houden in de zoektocht naar een geschikte woning. Wil je graag snel op de snelweg zitten vanaf je woning? Kijk dan eens rond in bepaalde buurten die zich dichtbij de snelweg bevinden. 

Staat van de woning

Laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren. Zo kun je zien of er verborgen gebreken aan de woning zijn en kun je daarna beslissen of je het huis wilt kopen of je van de koop afziet. Kijk voor de rest ook goed naar de zaken die je aangepast of verbouwd wilt hebben en hoeveel werk dat is. Sommige mensen geven de voorkeur aan een woning waar ze zo in kunnen en andere mensen willen graag een kluswoning, waarin ze hun eigen wensen en behoeften kwijt kunnen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.