Bij het scheiden van afval is het van belang om de verschillende soorten gescheiden te houden van elkaar. Dit is mogelijk door te kiezen voor verschillende containers. Je verzamelt de verschillende afvalsoorten en gooit deze afzonderlijk in verschillende containers. Dit draagt bij aan een circulaire economie, een economie waarin grondstoffen en producten meerdere keren gebruikt worden. Dit is mogelijk bij ontzettend veel materialen, verreweg de meeste materialen kunnen opnieuw gebruikt worden. Op deze manier is het mogelijk om minder uitstoot van Co2 te generen, iets wat voorkomt bij de productie van nieuw materiaal. Bekijk vooral het aanbod bij rolcontainer via MilieuServiceNederland.nl indien je het verzamelde afval graag zou willen scheiden. 

Waar hoort iedere soort afval?

Zodra je wenst te beginnen met het scheiden van afval is het van belang om voldoende kennis te hebben over de verschillende afvalsoorten. Bij het recyclen van afval is het immers van belang dat verschillende afvalsoorten niet door elkaar heen gaan. De vraag is echter hoe je nou weet waar je welk afval in weg moet gooien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat voor vele mensen de bestemming van afval niet altijd duidelijk is. Daarnaast hanteren gemeenten ook vaak een verschillend beleid als het gaat om het verzamelen van afval. Er zijn echter zeven verschillende afvalstromen die je uit je hoofd kan leren. Op deze manier draag je algauw bij aan het verzamelen van afval. 

Afvalstromen

De zeven verschillende afvalstromen zijn ten eerste GFT, oftewel groen-, fruit-, en tuinafval. Daarnaast is er nog de afvalstroming glas, swill, plastic, papier, vertrouwelijk papier, cups en restafval. Deze afvalstromen moeten gescheiden van elkaar blijven aangezien het op deze manier mogelijk is om een circulaire economie te creëren. Daarnaast gaan de verschillende afvalstromen ook door verschillende verbrandingsovens heen en daarom is er sprake van een bijzonder duurzaam proces bij het scheiden van afval. Natuurlijk zijn er vele afvalstromen die onbenoemd zijn gebleven, waardoor de categorie restafval bestaat. Ieder afval dat niet onder de categorieën valt, kan je bij restafval gooien. Zodra je op de hoogte bent van de verschillende afvalstromen is het mogelijk om de juiste containers hiervoor aan te schaffen.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.