De laatste jaren zijn doe-het-zelf trappen enorm populair. Je bestelt gemakkelijk een bouwpakket van een houten trap en vervolgens ga je zelf aan de slag met de montage. Doe-het-zelf trappen bieden enorm veel voordelen. Hieronder hebben we de grootste voordelen om te kiezen voor een doe-het-zelf trap op een rijtje gezet!

Wat is een doe-het-zelf trap?

Een doe-het-zelf trap, ook wel bekend als bouwpakket trap, is gemakkelijk zelf te monteren. Na het opmeten van de juiste maten bestel je de trap als een bouwpakket en vervolgens zet je de trap zelf in elkaar. Alle onderdelen zijn netjes op maat gemaakt. Verder wordt er natuurlijk ook een montagehandleiding meegeleverd, zodat je gemakkelijk de trap in elkaar kunt zetten. 

De meeste doe-het-zelf trappen worden niet op maat gemaakt, echter is het bij de bouwpakketten wel mogelijk om zelf de hoogte te bepalen. Bij spiltrappen en wenteltrappen is de draairichting instelbaar. Zo ben je bij een doe-het-zelf trap verzekerd van een passend resultaat.

Voordelen van een bouwpakket trap

Als je kiest voor een bouwpakket trap dan heb je ruime keuze uit verschillende type trappen. Een doe-het-zelf trap biedt de volgende voordelen:

  • Goedkoop. Doe-het-zelf trappen zijn relatief goedkoop. Doordat ze op schaal geproduceerd kunnen worden zijn de aanschafkosten van een bouwpakket trap een stuk lager.
  • Bespaar op installatiekosten. De kosten voor het laten maken en monteren van een trap op maat kunnen flink oplopen. Een bouwpakket trap kan je aan de hand van een montagehandleiding gemakkelijk zelf in elkaar zetten, waardoor je flink bespaart op installatiekosten.
  • Flexibiliteit. Je kan zelf de trap in elkaar zetten. Dit zorgt ervoor dat je flexibeler bent als het gaat om de locatie en toepasbaarheid. 
  • Snel geleverd. Wil je het liefst zo snel mogelijk een trap geplaatst hebben? Als je zoekt naar een vakman voor een trap op maat, dan kan het soms weken of zelfs maanden duren voordat de trap geplaatst is. Een doe-het-zelf trap kan je eenvoudig online bestellen en vervolgens ontvang je het bouwpakket binnen één week.

Benieuwd naar welke doe-het-zelf trappen er allemaal zijn? Houtcompleet.nl is dé specialist als het gaat om bouwpakkettrappen van hout. Met een grote voorraad en gegarandeerd de laagste prijs zit je bij Houtcompleet altijd goed.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.