Woningen worden steeds groener gemaakt. Letterlijk. We zien tegenwoordig steeds meer groen terug binnen onze interieurs. Met goede reden, want planten bieden ongelooflijk veel voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Een van de grootste groene trends van dit moment is de moswand. Deze zien we zowel terug in particuliere woningen als openbare gebouwen. Maar hoe werkt zo’n wand eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat deze mooi blijft? En waar moet je allemaal aan denken om dit te realiseren? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 

Voordelen van een moswand

Waarom zou je een moswand in huis laten plaatsen? Als je dit tien jaar geleden had gedaan, hadden mensen je waarschijnlijk vreemd aangekeken. Nu is het echter de normaalste zaak van de wereld en is het zelfs een enorme trend geworden. De kans is dan ook groot dat er wel iemand in je omgeving is die deze in huis heeft. Misschien ken je ook wel verschillende kantoren waar je een dergelijke wand kunt bewonderen. Dat is ook niet zo gek, want het biedt veel voordelen: 

  • Het is 100 procent natuurlijk en milieuvriendelijk. De perfecte manier om jouw huis verder te verduurzamen en de natuur letterlijk naar binnen te halen.
  • Een moswand heeft heel weinig onderhoud nodig. Je hoeft het niet te bewateren, zolang de luchtvochtigheid in huis op peil is. Het enige wat je moet doen is je gasten vertellen dat ze (ondanks de aaibaarheid van de wand) er niet te veel aan moeten zitten, zodat er geen ongewenste beschadigingen zullen ontstaan.
  • De moswand heeft een zeer lange levensduur. Je hebt er dus niet alleen heel weinig omkijken naar, maar het is ook nog eens een langdurige eyecatcher voor jouw woning.
  • Wist je dat een moswand zelfs brandvertragend werkt. Dankzij deze wand kan vuur dus minder gemakkelijk om zich heen grijpen in de woning. Als er toch brand uitbreekt, zal het langer duren voordat deze zich kan verspreiden.
  • Goede akoestische en thermische isolatie 

Moswand (laten) maken

Ben jij overtuigd door de bovenstaande voordelen? Dan wordt het hoog tijd om hier werk van te maken. Maar voor het (laten) maken van een moswand moet er nog wel veel gebeuren. Ten eerste is het belangrijk om jouw specifieke wensen op een rijtje te zetten. Hoe groot moet de moswand zijn? Welk mos gaat er gebruikt worden? Je kunt uit allerlei verschillende opties kiezen, zodat de wand volledig aansluit op jouw woning. 

Wij raden aan om de moswand door een deskundige te laten maken. Zo weet je zeker dat deze aan alle wensen voldoet en op de juiste manier wordt gemonteerd. Als je ervoor kiest om deze zelf te maken, dan is dat ongelooflijk veel werk en weet je ook niet zeker of het resultaat geheel naar wens zal zijn. Maak het jezelf dus gemakkelijk om een kant-en-klare moswand te kopen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.