Het kan soms lastig zijn om je tuin net wat op te vrolijken naast planten, bloemen en bomen. Maar er is zoveel mogelijk om je tuin nog net wat gezelliger en persoonlijker te maken. Benieuwd naar wat tips? Lees dan verder! 

Kies voor tropische planten 

De eerste tip gaat alsnog over planten, maar iets wat mensen vaak doen zijn planten kiezen die redelijk standaard zijn. Maar om je tuin een andere sfeer te geven kan je ook gaan voor tropische planten met daarbij een bijpassende potten. Zo is een bananenplant ontzettend leuk en een echte eyecatcher. Let bij deze plant wel erop of je de plant het hele jaar buiten kan laten staan. Daarnaast zijn varens ontzetten mooi als je een tropisch tintje wilt geven aan je tuin. Deze kunnen wel tegen vorst en dus het hele jaar buiten blijven! 

Beeldje 

Decoreren in een tuin kan soms ook lastig zijn omdat zeker niet alles geschikt is om in alle weersomstandigheden buiten te staan. Maar een beeld kan dit vaak wel. Het ligt er natuurlijk wel aan van welk materiaal het is gemaakt. Echter zijn er tal aan buitenbeelden. Je kan natuurlijk gaan voor een groot beeld als echte eyecatcher. Maar je kan het ook wat subtieler aanpakken door voor een klein beeldje te gaan, deze kan je op de grond zetten. Ook is het mogelijk om plankjes te schroeven aan je schutting en hierop het beeldje te zetten. 

Aan de slag met pallets 

Met pallets kan je van alles maken, van bloembakken tot hangschommel. Maar ook een lounge set! Tuinbanken kunnen best prijzig zijn en het is ook nog eens super leuk om zelf wat te maken voor in je tuin. Bekijk eerst hoeveel ruimte je hebt en hoe groot je de bank wilt hebben. Daarna is het een kwestie van zagen en in elkaar boren. Eventueel een likje verf om de loungebank in de kleur naar wens te maken. Om comfortabel te zitten, is het wel nodig om ook wat tuinkussens op de bank te leggen. 

Naambordje 

Uiteraard moeten we de voortuin ook niet vergeten! Wil jij voor bezoekers duidelijk maken dat het jouw huis is? Dan is een naambordje bij de voordeur ophangen de oplossing! Bij Naambordjebestellen.nl kan je door middel van een handige ontwerptool zelf een huisnummerbordje ontwerpen. Dit geeft je huis meteen een leuk extraatje en het is ook nog eens super praktisch! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.