Zonder erbij stil te staan spenderen we een redelijk groot gedeelte van de dag op de toilet. Al helemaal sinds de komst van mobiele telefoons zijn de toiletbezoekjes in tijd behoorlijk toegenomen. Om ervoor te zorgen dat je de tijd prettig door kan brengen op de toilet, is het van belang dat je zorgt voor een goede inrichting.

De wc-pot moet lekker zitten

Om de tijd op de wc zo aangenaam mogelijk te maken, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede wc-pot. Schaf daarom niet zomaar een wc aan, maar probeer eerst uit of hij lekker zit. Houd hierbij rekening met de hoogte maar ook met de vorm van de bril. Naast dat je er lekker op moet kunnen zitten, is het ook fijn als het mooi bij de rest van de toilet of badkamer aansluit.

Zorg voor leuke decoratie

Je kunt de toilet met de juiste toilet inspiratie erg leuk inrichten. Zo kan het bijvoorbeeld erg leuk zijn om geurkaarsjes in de toilet te plaatsen. Als je dan vrienden of familieleden uitnodigt voor een gezellige avond, dan is zelfs de toilet sfeervol ingericht.

Een ander object dat niet kan ontbreken in de toilet is een kalender. Koop een originele kalender en zet de verjaardagen van iedereen uit je omgeving hierop. De kans dat je dan een verjaardag vergeet, is stukken kleiner.

Een prettige kraan en wasbak zijn onmisbaar

Om ervoor te zorgen dat men na het gebruiken van de wc hun handen kunnen wassen, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede wasbak en kraan. Houd hierbij onder andere rekening met de grote van de wasbak. Sommige mensen hebben namelijk zo’n kleine wasbak dat het bijna onmogelijk is om je handen goed te wassen.

Naast de kraan en de wasbak is het ook zeer aan te raden om te zorgen voor een handdoek binnen handbereik. Hang daarom een handdoek aan een haakje net naast de wasbak. Mocht je nog geen haakje hebben, dan kun je eventueel kiezen voor een variant met plakrand. Deze blijft vaak wel minder lang zitten, maar is wel heel eenvoudig te monteren.

Zorg voor voldoende ruimte

In veel badkamers wordt er ook een wc geplaatst. Wat je hierbij vaak ziet is dat de wc als het ware in een hoekje wordt weggewerkt. Ondanks dat je dan meer ruimte overhouden voor andere badkamermeubels, is het zeer af te raden. Na verloop van tijd kan het namelijk erg gaan storen als je nauwelijks ruimte hebt als je op de wc zit. Mocht je een badkamer willen inrichten maar nog geen idee hebben hoe je dit precies wilt aanpakken, dan kun je badkamer inspiratie opdoen via diverse blogs. Een andere mogelijkheid die je hebt is om langs een sanitairwinkel bij jou in de buurt te gaan. Kijk hoe zij de badkamers hebben ingericht en ontdek of er eentje tussenzit die jou echt aanspreekt. Mocht er geen tussen zitten die jou aanspreekt, dan kun je kijken of je aan de hand van de badkamers die je hebt gezien, zelf een badkamer kunt ontwerpen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.