Ben je wel uitgekeken op je huidige tuin? Of ga je verhuizen en wil je de bestaande tuin daar volledig op de schop nemen? Dan is het realiseren van een groene tuin zeker het overwegen waard.

Toch zijn er nu waarschijnlijk ook genoeg kritische blikken. Leuk, zo’n groene tuin, maar deze moet ook onderhouden worden. Waar haal je de tijd en het enthousiasme vandaan om hier constant aan het werk te gaan? Wat veel mensen niet beseffen is dat een groene tuin niet direct betekent dat je hier ook heel veel extra werk aan hebt. Er zijn genoeg manieren om je tuin groener te maken, zonder dat dit om extra onderhoud vraagt. Zeker als je de tuin door een vakman zoals www.degroothoveniers.nl laat aanleggen. Dan weet je zeker dat de tuin voldoet aan de persoonlijke wensen.

Ben je nog niet geheel overtuigd? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende drie redenen om jouw tuin groener te maken.

1.   Creëer extra schaduw

Wanneer je er enkel voor kiest om tegels in de tuin te plaatsen en er verder weinig andere elementen aanwezig zijn, dan wordt de warmte in de tuin op een hete zomerdag al snel te veel. Er is geen schaduw beschikbaar en ook het huis warmt hierdoor heel snel op. Als je veel bomen en planten in de tuin plaatst, dan zorg je direct voor meer schaduwplekken. Hierdoor kan de temperatuur in de tuin met maar liefst vijf tot tien graden afnemen op een zeer warme dag. Daardoor is het beter vertoeven in de tuin dan op andere plekken. Ook de warmte in huis zal hierdoor afnemen. Dat scheelt weer airconditioning!

2.   Ideaal met kinderen

Wil je een tuin aanleggen die ook zeer kindvriendelijk is? Dan zijn extra bomen en planten en een eigen gazon zeker de moeite waard. Wist je namelijk dat er zelfs onderzoek is gedaan naar het effect van groen op het welzijn van mensen? Met name jonge kinderen hebben er veel baat bij om in een groene omgeving op te groeien. Zij zijn vaak gelukkiger, kunnen beter met prikkels omgaan en zijn vriendelijker voor mens en dier. Bovendien leveren extra groene elementen in de tuin soms ook voordelen op tijdens het spelen. Zo is een eigen gazon valdempend en heerlijk om lekker op te spelen.

3.   Meerwaarde van de woning

Bij verbouwingen aan een eigen woning moet ook gedacht worden aan het effect dat dit heeft op de waarde van het huis. Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar een huis met een tuin. Zeker omdat het aanbod hiervan door de dichtbevolkte steden steeds schaarser wordt. Een groene tuin heeft dan alleen nog maar meer waarde, omdat we dit gewoon steeds minder zien. Tegelijkertijd neemt de vraag naar duurzamer leven toe. Mensen dragen graag hun steentje bij aan het milieu en daar past ook een diervriendelijke tuin bij. Met een groene tuin ligt jouw woning dan ook veel beter in de markt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.