Kunstgras, je kent het wel. Je ziet het altijd op de voetbalvelden op tv. Maar ook voor in je tuin kan het een mooie optie zijn! Het heeft vele voordelen in vergelijking met echt gras. Hier enkele op een rij! Je hoeft met kunstgras nooit meer te sproeien, en dat bespaart je veel tijd. Je hoeft nooit meer gras te maaien en/of randjes te knippen, je hoeft nooit meer te bemesten en verticuteren. Tevens hoef je nooit meer onkruid te verwijderen en heb je het hele jaar een goed uitziend verzorgd groen gazon. Ook kan het gras niet dor worden wanneer er teveel zon is. Wat wil je nog meer? Uiteraard zitten er ook enkele nadelen aan. Het is veel duurder in aanschaf dan gewoon gras. Maar aangezien het minder onderhoudskosten met zich meebrengt, is het over de lange termijn wel rendabel.

Hoe kun je zelf een kunstgras mat plaatsen?

Dit vergt wat tijd, maar je kunt dit prima zelf. Je kiezen uit diverse soorten, zoals met/zonder glans, en extra kindvriendelijk. Je kunt van tevoren bij diverse leveranciers stalen aanvragen zodat je de juiste keuze maakt. Hoe plaats je, indien je de aanschaf hebt gedaan, de grasmat? Je dient eerst het oude gras te verwijderen. Vervolgens moet je een zandbed aanbrengen (drie tot vijf centimeter) en dit inwateren en tevens uitvlakken. Daarna moet je een onderdoek leggen, waarop het gras komt. Dan moet je de naden lijmen en het gras pas snijden. Maar dan ben je er nog niet. Als finishing touch moet je de matten vastslaan met haken, het opborstelen en als laatste stap natuurlijk: heerlijk genieten van je prachtige gazon! Als het goed is, is het amper van echt te onderscheiden.

Hoe lang duurt het plaatsen van kunstgras?

Hoe lang ben je bezig met kunstgras leggen? Het ligt eraan wat de oppervlakte is, maar voor een veldje van 10 bij 4 ben je ongeveer zes uur bezig met het hele proces. Bij diverse leveranciers kun je advies vragen indien je het zelf een lastige klus vindt. Je kunst het ook laten plaatsen zodat je zeker weet dat het nauwkeurig gebeurt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.