Heb jij een prachtig huisje te pakken gekregen in Hoogeveen? Dan wil je hier natuurlijk het meeste uithalen om er volop van te genieten. Met een investering of een goedkope lening van de gemeente, kun jij jouw bestaande woning verduurzamen. In dit artikel leer je hoe je voordeliger gaat wonen in Hoogeveen.

Waarom een lening aanvragen?

Het idee van een extra lening, boven op je nieuwe hypotheek, klinkt misschien niet heel aantrekkelijk. Toch is een lening bij de gemeente Hoogeveen niet zo verkeerd. De leningen die je kunt aanvragen zijn immers bedoeld om ervoor te zorgen dat jij minder kosten zult maken op de lange termijn én om het milieu te ondersteunen.

Als particulier kun je een bedrag lenen tussen €2500,- en €20000,-. Bij een bedrag onder €7500,- loopt de lening tien jaar, voor bedragen daarboven loopt de lening vijftien jaar. De rente staat vast voor de hele looptijd. Je kunt online de huidige rentetarieven vinden.

Let op: Maak nog geen afspraken met bedrijven, voordat je de lening hebt aangevraagd. Als je eerst regelingen treft met een bedrijf, dan zijn de kosten hiervan niet inbegrepen bij de lening. Dan laat je mogelijk een hoop geld liggen.

Verschillende manieren om te verduurzamen

Als je een goed plan hebt voor het verduurzamen van je woning, dan kun je duidelijk overleggen met de gemeente hoeveel je hiervoor kunt lenen. Er zijn verschillende manieren om je woning te verduurzamen.

Nieuwe kozijnen, ramen en deuren

Pak de deuren, ramen en kozijnen van je woning aan. Je verduurzaamt door duurzame materialen te gebruiken voor je nieuwe deuren en ramen. Op https://www.kozijnengevel.nl/kunststof-kozijnen-hoogeveen zie je wat er allemaal mogelijk is voor het vervangen van je kozijnen. Kunststof kozijnen komen namelijk in allerlei verschillende looks. Zo vind je altijd nieuwe kozijnen die passen bij de uitstraling van je nieuwe huis.

Bij het vervangen van de kozijnen, of het nu gaat om die van deuren, ramen of schuifpuien, komt wel de eis dat je direct isolerend glas laat plaatsen. Gelukkig maakt dit niet uit, want dit is allemaal inbegrepen bij de duurzaamheidslening van de gemeente.

Isoleren van dak, gevel, vloer of spouwmuur

Om ervoor te zorgen dat je woning meer warmte vasthoudt en je dus minder hoeft te stoken in de winter, kun je kiezen voor extra isolatie. Deze isolatie wordt in bijvoorbeeld het dak, de vloer of de gevel geplaatst. Hierdoor is er een extra laag die koude stopt.

Aangezien je woning aanzienlijk minder energie verbruikt, is dit beter voor het milieu. De gemeente Hoogeveen ondersteunt je dus graag om je woning beter te isoleren. Ook voor het isoleren van je dak, vloer of muren kun je aanspraak maken op de duurzaamheidslening.

Sluit je aan bij de warmtepomp fans

Met de duurzaamheidslening van de gemeente Hoogeveen mag je ook een warmtepomp laten plaatsen en aansluiten. Er zijn verschillende soorten warmtepompen met net iets andere werkingen. Alle drie de soorten warmtepompen zijn geïncludeerd bij de lening.

  • Warmtepompboiler: Een warmtepompboiler zorgt ervoor dat jouw tapwater verwarmd wordt door de waterpomp. Hierbij krijg je een warmtepomp en een warmteopslagvat.
  • Elektrische warmtepomp: Met een elektrische warmtepomp kun je helemaal van het gas af. De elektrische warmtepomp verwarmt de ruimtes in je woning. Zeg dus maar gedag tegen je gasrekening.
  • Gaswarmtepomp: Wil je niet volledig afhankelijk zijn van elektriciteit? Dan is het ook mogelijk om je woning te verwarmen met een gaswarmtepomp.

De laatste twee warmtepompen zul je moeten combineren met een nieuw verwarmingssysteem dat met lage temperaturen je woning kan opwarmen. Dit kan via vloer- of muurverwarming, maar er zijn ook radiatoren die met een lagere watertemperatuur je woning kunnen verwarmen. Deze opties zullen dus iets meer investering verlangen.

Zelf energie winnen

Je kunt met de lening ook investeren in zonnepanelen. Met zonnepanelen op je dak, draag je bij aan de energielevering voor heel Nederland. Ten minste, als je er genoeg laat plaatsen en je veel zon vangt op je dak. Als dit het geval is, dan zul je zelfs geld kunnen verdienen op je energierekening. Wanneer je jouw energieverbruik verlaagt en meer opwekt met je zonnepanelen, dan zal de energieleverancier jouw energie van jou afnemen. Dat is een fijn passief inkomen.

Jarenlang genieten van een duurzame woning

De investering in het verduurzamen van je woning zorgt ervoor dat je jarenlang voordelig in Hoogeveen woont. Dit is natuurlijk perfect wanneer je zeker weet dat dit hét huis is waar je een mooie toekomst wilt opbouwen. Aan de andere kant, zorgt dit ook voor een flinke waardeverhoging van je huis. Mocht je jouw woning toch weer op de markt willen zetten, dan kun je dus een hogere vraagprijs stellen. Dat is mooi verdiend!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.